Hyundai va lansa modelul Ioniq, primul autovehicul din lume disponibil in 3 variante de propulsoare electrice    Hyundai va lansa modelul Ioniq, primul autovehicul din lume disponibil in 3 variante de propulsoare electrice   
Hyundai va dezvalui primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice: electric, plug-in benzina / electric hibrid sau benzina / electric... Hyundai va lansa modelul Ioniq, primul autovehicul din lume disponibil in 3 variante de propulsoare electrice   

Hyundai va dezvalui primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice: electric, plug-in benzina / electric hibrid sau benzina / electric hibrid. Noului model, care va fi denumit Ioniq, urmeaza a fi lansat in anul 2016. 

Avand la baza filosofia Hyundai de a oferi consumatorilor experiente dincolo de asteptari, modelul Ioniq a fost conceput pentru a veni in intampinarea clientilor cu un stil de viata dinamic. Fiind primul autovehicul la nivel mondial care ofera posibilitatea de a alege intre trei tipuri de propulsoare electrice, Ioniq combina eficienta consumului de carburant cu rafinamentul si eleganta, un mix unic pentru un hibrid.

Woong-Chul Yang, Presedinte al Centrului de Cercetare si Dezvoltare Hyundai Motor, a declarat: ”Suntem mandri sa lansam noul model Ioniq. Viziunea noastra este de oferi  fiecarui client posibilitatea de a opta pentru o gama variata de motorizari electrice, fara a face insa compromisuri in privinta designului si confortului”.

Avand la baza o platforma noua, sasiul modelului Ioniq a fost optimizat pentru a oferi manevrabilitate si eficienta sporite pentru fiecare dintre cele trei variante de motorizare. Versiunea electrica (EV) este propulsata de o baterie litiu-ion, ultra-performanta, de mare capacitate, in timp ce propulsorul plug-in-hybrid (PHEV) mareste eficienta energetica prin utilizarea concomitenta a motorului cu ardere si a bateriei, reducand astfel consumul de carburant si emisiile de CO2. In cazul celei de-a treia optiuni, hibrid (HEV), motorul pe benzina incarca bateria, rezultand astfel o putere si o autonomie marite.

Hyundai Motor este unul dintre cei mai importanti producatori de autovehicule hibrid la nivel mondial. In anul 2013, Hyundai ix35 Fuel Cell a fost primul autovehicul cu hidrogen produs in serie.

In urma premierii mondiale, care va avea loc in Coreea, in luna ianuarie a anului viitor, modelul Ioniq va fi expus si in cadrul Salonului International Auto de la Geneva, urmat de Salonul Auto de la New York, ambele programate pentru martie 2016.

FacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedInWhatsApp

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *