CONCURS: Cum să respiri un aer proaspăt în casa ta CONCURS: Cum să respiri un aer proaspăt în casa ta
Aerul proaspăt este tot mai greu de găsit în zilele noastre. Cu atât mai mult atunci când cu toții știm că aerul din interiorul... CONCURS: Cum să respiri un aer proaspăt în casa ta

Aerul proaspăt este tot mai greu de găsit în zilele noastre. Cu atât mai mult atunci când cu toții știm că aerul din interiorul casei poate conţine alergeni precum polenul, praful, acarienii şi părul animalelor de companie. În plus, avem o serie de declanşatori ai alergenilor, precum mucegaiul, fumul de ţigară şi substanţele adjuvante. Ce soluții avem pentru a ne bucura de un aer curat în casa în care locuim?

Soluții există, e adevărat, însă vreau să cred că eu am ales-o pe una din cele mai bune și vreau să vă spun și vouă despre ce este vorba. La final vom face un concurs, iar unul dintre voi urmează să fie recompensat cu un aparat de purificare a aerului din interiorul casei.

Până să ajungem acolo, trebuie să știți că există multe substanţe în aerul pe care îl respiraţi, precum alergeni, bacterii, viruşi şi fum de ţigară, care generează probleme de sănătate. Mai presus de toate, aerul uscat este în mod special o problemă majoră pe durata iernii.

În plus, se vorbeşte tot mai mult despre o legătură între problemele de sănătate şi calitatea aerului pe care îl respirăm. Numărul de cazuri de alergii şi astm se află în creştere. Conform EFA* (*EFA: Federaţia Europeană a Asociaţiilor Pacienţilor cu Alergii şi Boli Respiratorii/www.efanet.org/februarie 2006), peste 80 de milioane de persoane din Europa au o formă de alergie, iar prevalenţa acestor boli continuă să crească.

Clădirile şi locuinţele contemporane sunt mai bine izolate ceea ce duce la un schimb limitat dintre aerul exterior şi cel interior. Prin urmare, aerul pe care îl respirăm în interior poate fi mai poluat decât cel exterior. În plus, ne petrecem peste 90% din timp în spaţii închise.* (*Comisia Europeană la www.europe.eu.int/februarie 2006.).

În condițiile expuse mai sus, am avut ocazia să folosesc timp de 2 luni un purificator de aer Ururu de la Daikin, cu funcţie de umidificare integrată, care elimină multe dintre riscurile asociate bolilor respiratorii, alergiilor sau astmului și care se dezvoltă în mod special în primele etape de viaţă.

Purificator Daikin Ururu2

Ușor de instalat și de mutat prin casă, mi-am dat imediat seama de utilitatea acestei „jucării”. Odată pornit, aparatul începe să își intre în rol și să curețe aerul dintr-o cameră de toate mirosurile peristente. Destul de repede mi-am dat seama că puterea odorizantului pe care îl aveam în priză s-a evaporat, iar aerul rece care ieșea din purificator era curat. Tot din prima zi am observat că aparatul nu a fost de acord cu deodorantul folosit, iar în momentul în care am trecut pe lângă el a început să crească intensitatea de purificare a aerului din jur. Interesant, nu?

Și așa mi-am dat seama că este momentul să îl mut din living în bucătărie, unde prietenii își mai aprind câte o țigară atunci când mă viziteză. Surpriză. Aparatul a început în forță să curețe aerul, iar după două zile acel miros înțepător de tutun care se imprimase în aer a dispărut complet.

Am mers chiar mai departe și l-am testat atunci când am gătit. Cu toate că și-a intensificat puterea de curățare, nivelul decibelilor a fost acceptabil, iar mirosurile de mâncare s-au evaporat în scurt timp. Am observat în tot acest timp cât am avut purificatorul că ajută cu siguranță la eliminarea prafului, iar specialiștii Daikin România, reprezentanța locală a liderului mondial și european pe piața aparatelor de aer condiționat, mi-au garantat că le vine de hac și acarienilor, bacteriilor sau viruşilor care pot prolifera în mediul umed.

daikin ururu

Cum vă spuneam, purificatorul are o eficienţă ridicată de dezodorizare, îndepărtează eficient fumul de ţigară, descompunând în acelaşi  timp şi alte mirosuri. Acesta colectează particulele  şi le distruge rapid. Graţie funcţionării silenţioase, purificatorul poate fi folosit în dormitor şi pe timpul nopţii, permiţându-vă un somn liniştit. Unitatea include 7 filtre cutate (unul pentru utilizare imediată şi 6 de schimb).

Nu am uitat nici de funcţia de umidificare a aparatului Daikin. Aceasta este utilă şi inovatoare. Denumită „Ururu” în japoneză – se realizează prin încorporarea unui rezervor mic de apă în combinaţie cu o roată de apă şi un filtru de vaporizare. Cum funcţionează umidificarea? Apa din rezervor curge în tava receptorului unde se află roata de apă, care ridică apa pe măsură ce se roteşte şi o descarcă peste filtru. Aerul direcţionat prin filtru, absoarbe umezeala şi o refulează în cameră, sub formă de aer umed.

Dacă mă întrebați de ce aș alege acest aparat vă mai spun câteva caracteristi pro ale purificatorului Daikin Ururu:

Debit mare de aer: 450 m3/h*

*(în modul turbo)

 › Funcţionare deosebit de silenţioasă: 17 dB(A)*

*(în modul silenţios de purificare a aerului) Astfel, unitatea poate fi folosită şi în dormitoare.

 › Dimensiuni compacte. Se potriveşte în orice locaţie. Niciun colţ al încăperii sau biroului nu este prea mic pentru acest model.

 › Unitate portabilă (care cântăreşte numai 11 kg) poate fi uşor mutată dintr-o încăpere în alta.

 › Întreţinere minimă, uşor de curăţat.

 › Cartuş lavabil şi reutilizabil

›  Acţiunea ventilatorului puternic cu jet în patru direcţii se simte în fiecare colţ al încăperii.

›  Și este aplicabil în încăperi de până la 46 mp

PROGRAME:

› Protecţia pentru copii: Cu ajutorul telecomenzii setaţi protecţia pentru copii, astfel împiedicaţi acţionarea aparatului de către copiii mici.

 › Funcţionarea automată: Debitul de aer este reglat în funcţie de nivelul prafului din aer. Atunci când aerul este mai curat, se activează debite mai mici de aer. Astfel, se economiseşte electricitate.

 › Modul TURBO: Acest mod comod asigură o funcţionare la capacitate ridicată. Utilizaţi-l atunci când tocmai aţi ajuns acasă sau când aveţi musafiri neaşteptaţi.

 › Programatorul de oprire: Telecomanda poate fi setată să oprească unitatea după 1, 2 sau 4 ore.

 › Modul Ionizare polen: Prin crearea unei turbulenţe uşoare în aerul din încăpere, polenul este prins înainte de a ajunge pe podea.

 › Reglarea intensităţii luminoase: Intensitatea luminoasă a ledurilor din panoul de indicatoare poate fi reglată la unul dintre cele trei niveluri.

 › 4 viteze ale ventilatorului: Viteza ventilatorului poate fi reglată în patru etape de la modul LL (mică mică) la modul H (ridicată).

Așa cum spuneam la începutul acestui articol, împreună cu Daikin, am decis să organizăm un CONCURS în care premiul este substanțial: un aparat de purificat Daikin Ururu.

Ce trebuie voi să faceți este simplu: să ne scrieți într-un comentariu pe site sau pe Facebook (la postarea despre acest produs) de ce ați vrea un asemenea aparat la dumneavoastră acasă? 

Termenul limita de înscriere la concurs este 15 decembrie, iar câștigătorul urmează să fie anunțat de noi pe 16 decembrie.

 • IORDACHE SERGIU LIVIU

  08/12/2015 #1 Author

  Mi-as dori foarte mult un aparat de pirificat Daikin Ururu , pentru a respira un aer proaspat , am tatal bolnav de astm si alergic la praf , mirosuri pestilentiale si un asemenea aparat ne-ar prinde foarte bine in casa pentru sanatatea familiei .

  Reply

 • Dan Ban

  08/12/2015 #2 Author

  Familia mea s-ar bucura de un asa cadou de Sarbatori! In plus, cine nu si-ar dori sa aiba aer curat in casa lui?

  Reply

 • Anca I.

  08/12/2015 #3 Author

  Cred ca in fiecare casa este util acest aparat. Il vreauuuuuu!

  Reply

 • Raluca Popa

  08/12/2015 #4 Author

  Imi place ca are o eficienţă ridicată de dezodorizare, îndepărtează eficient fumul de ţigară, descompunând în acelaşi timp şi alte mirosuri. E perfect!

  Reply

 • Cristina Mantu

  08/12/2015 #5 Author

  L-as vrea sa nu mai miroasa in toata casa a mancare cand gateste sotia. Si nici a fum de tigare cand fumez eu.

  Reply

 • Iulia Lascu

  08/12/2015 #6 Author

  Pentru ca se pare ca functioneaza ca o minune. Deocamdata, pentru a avea una aer placut am optat doar la aerisiri dese, odorizante de camera, lumanari parfumare

  Reply

 • Andreea

  08/12/2015 #7 Author

  As vrea un astfel de aparat pentru a testa daca reuseste sa scoata mirosurile emanate de cele 2 pisicute ale mele. 🙂

  Reply

 • Zoltan Marton

  08/12/2015 #8 Author

  Pentru ca am o usoara alergie de praf/acarieni si pentru ca avem un catelus care mai “contribute si el” la praf 🙂

  Reply

 • lina alex

  08/12/2015 #9 Author

  deoarece copilul meu are asm bronsic

  Reply

 • COVALIU ANDREEA MONICA

  08/12/2015 #10 Author

  Am miros de mucegai si de umezeala

  Reply

 • Emilia

  08/12/2015 #11 Author

  Imi doresc un astfel de aparat pentru ca am o usoara alergie si as vrea ca aerul din casa mea sa fie purificat si ca mirosurile urate sa dispara. Deci, numai bun pentru mine acest aparat de purificare a aerului Daikin Ururu.

  Reply

 • Monica Valeanu

  08/12/2015 #12 Author

  Chiar investigam acum aceasta problema ca avem.nevoie de unul, eu si fiica mea de 3 luni. Multumim 🙂

  Reply

 • Ela Gradinaru

  08/12/2015 #13 Author

  Mi-as dori purificatorul Daikin Ururu pentru casa mea deoarece sufar de alergii de cand ma stiu, asa ca niciodata nu m-am putut bucura de un aer pur. Mi-e dor sa respir un aer curat, purificat, fara sa folosesc picaturi nazale sau nebulizatorul!

  Reply

 • vitalie

  08/12/2015 #14 Author

  As vrea un astfel de aparat pentru apartamentul meu, pentru ca am avut astma bronsica cind am fost mai mic, si mereu am nevoie sa am o grija speciala fata de sanatatea mea si aerul care-l respir. Va felicit cu sarbatorile de iarna si va multumesc anticipat daca voi fi ales cistigator.

  Reply

 • tender carmen marilena

  09/12/2015 #15 Author

  Imi doresc extrem de mult acest aparat minune pentru ca vreau sa mi îmbunătățesc starea de sănătate, dar și pe a familiei mele. Cred ca nu realizam la ce aer poluat suntem expuși, zilnic.Nu mai ma mir acum ca am avut si eu si mama rinita alergica, uneori, si acum cand strănutam, ,strănutam cate o ora. In plus, stau la curte și panza freatica este aproape de suprafata.Umezeala este de neevitat.Nici un beci nu am putut sapa pt ca se inunda cu apa. Sper sa câștig, mulțumesc.

  Reply

 • Ofelia

  09/12/2015 #16 Author

  Avand in vedere ca sunt diagnosticata cu astm bronsic pe fond alergic, acest aparat purificator ar fi mai mult decat binevenit.

  Reply

 • constantin maricica

  09/12/2015 #17 Author

  Ar fi foarte bun pentru apartamentul meu avand in vedere ca locuiesc la parter si am nevoie de aer cat mai curat si un climat placut!

  Reply

 • Diana Vasuian

  09/12/2015 #18 Author

  Ne dorim toata familia un aer mai curat (vederea apartamentuui este stradala, din pacate simtim efectele)

  Reply

 • Ovidiu Mihai

  10/12/2015 #19 Author

  M-am mutat anul acesta in Bucuresti. La doua luni dupa mutare am dezvoltat o rinita alergica destul de grava. Aveam mancarimi la ochi, eram permanent cu nasul infundat, ma ustura gatul. Acum sunt un pic mai bine, in continuare insa am nevoie de aer curat, doctorul mi-a recomandat un purificator de aer, dar sincer nu mi-am permis sa-l cumpar. Deci da, am mare nevoie.

  Reply

 • Agache Lucica

  10/12/2015 #20 Author

  Este foarte util acest aparat,oricine ar dori sa-l aiba in locuinta.Si la noi ar fi bine venit,poate mosul ne aude si ne vede.Multumim .

  Reply

 • porumb silviu

  10/12/2015 #21 Author

  Am miros de mucegai si de umezeala

  Reply

 • vlasceanu cristina

  10/12/2015 #22 Author

  pentru ca fetita mea este alergica la mucegai si ma confrunt cu aceasta problema de ceva timp

  Reply

 • Lupu Nicoleta

  10/12/2015 #23 Author

  oricine ar dori sa-l aiba in locuinta si eu as fi fericita sa-l am

  Reply

 • ANCA GABRIELA LUPU

  10/12/2015 #24 Author

  Mi-as dori acest aparat pentru ca familia mea sa poata respira un aer mai curat, sa traim intr-un mediu sanatos

  Reply

 • porumb nicusor

  11/12/2015 #25 Author

  Imi place ca are o eficienţă ridicată de dezodorizare, îndepărtează eficient fumul de ţigară, descompunând în acelaşi timp şi alte mirosuri

  Reply

 • Monika M.

  14/12/2015 #26 Author

  As dori un asemena aparat ca eu si familia mea sa ne bucuram de un aer mai de calitate.

  Reply

 • Postelnicu Mihai Madalin

  14/12/2015 #27 Author

  Imi doresc acest aparat pentru ca ajuta la purificarea si eliminarea mirosurior neplacute care ar face plamanii mei mai sanatosi .

  Reply

 • Narcis Gabriel

  14/12/2015 #28 Author

  Doresc aparatul de purificat Daikin Ururu, deoarece este necesar ca in fiecare casa, aerul sa fie proaspat, asa scapam de aerul poluat, ne imbunatatim sanatatea si va crea un ambient placut familiei.

  Reply

 • Marian Crăciun, Jurnalist

  17/12/2015 #29 Author

  Castigatorul este Dan Ban. Extragerea s-a realizat prin random.org. Felicitari!

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.