Julia Kristensen, femeia care îmbracă bărbații din România de 19 ani Julia Kristensen, femeia care îmbracă bărbații din România de 19 ani
Brandul Casa Frumoasă aniversează 19 ani de existență pe piața din România. După deschiderea primului magazinului Scabal, în 1996, dedicat modei masculine de lux,... Julia Kristensen, femeia care îmbracă bărbații din România de 19 ani

Brandul Casa Frumoasă aniversează 19 ani de existență pe piața din România. După deschiderea primului magazinului Scabal, în 1996, dedicat modei masculine de lux, proprietara Julia Kristensen a pus bazele unei rețele multibrand care a dezvoltat piața de modă din țară. În prezent, Casa Frumoasă înseamnă cinci magazine cu un portofoliu de branduri care este mărit constant cu nume exclusiviste, precum Salvatore Ferragamo, Brioni, Scabal, Rochas și Blumarine.

Extinderea portofoliului de branduri face parte din strategia Juliei Kristensen pentru Casa Frumoasă, urmând ca în 2016 să fie aduse în premieră, în România, branduri internaționale de succes.

“Deschiderea magazinelor Casa Frumoasă a fost o provocare pentru mine, dar și pentru piața și publicul din România, în măsura în care am adus în premieră branduri exclusiviste, chiar aristocrate. Iar acest lucru presupunea că și publicul știe ce vrea, că este un fin cunoscător al industriei. A fost nevoie de timp și răbdare. Cerințele au devenit mai exigente, iar clientul a devenit conștient de ce presupune un brand de lux. Am norocul să fac ce îmi place, cu multă pasiune, așa că oricât de greu ar fi pot să îmi găsesc energia și să mă reîncarc tot din muncă”, spune Julia Kristensen.

În noiembrie 1996, Julia Kristensen, originară din Riga, Lituania, deschide primul magazin dedicat exclusiv vestimentației masculine și croitoriei de lux Scabal. Prin această lansare introduce în premieră conceptul de made-to-measure pe piața din România. Julia Kristensen se specializează în înalta croitorie masculină, de aceeași prestanță ca pe Saville Row, prin cursuri, seminarii și workshop-uri la Scabal. Învață tainele croitoriei de lux și devine parte importantă a unei industrii, precum și meserii, dominate de bărbați.

julia_kristensen_2Julia Kristensen deschide încă alte patru magazine, de-a lungul anilor, completând portofoliul modei de lux din România cu toate serviciile aferente: asistent personal pentru cumpărături, sfaturi de stil, sesiuni private de cumpărături, servicii personalizate și parcare cu valet.

La Casa Frumoasă pot fi găsite branduri de lux Ready to Wear precum Tom Ford, Salvatore Ferragamo, Elie Saab, Fausto Puglisi, Giambattista Valli, Antonio Berardi și Loro Piana.

Într-o industrie ȋn care luxul şi eleganța nu au limite este nevoie de o reinventare constantă care să corespundă standardelor exclusiviste. Pentru Casa Frumoasa acest lucru înseamnă un design și un concept nou al magazinelor, care au integrat fluid mixul de brand-uri noi. Astfel reușește Julia Kristensen să dezvolte magazinele multibrand de-a lungul celor 19 ani, să dezvolte industria made-to-measure care nu exista și să aducă mereu branduri care să educe și să satisfacă piața și publicul român.

În anul 2008, în urma unei investiții de peste cinci milioane de euro, Casa Frumoasă se mută în vila din Lascăr Catargiu, devenind astfel magazinul destinat exclusiv vestimentației masculine de lux. În toamna anului 2011, experiența modei de lux urcă o treaptă prin inaugurarea unui spectaculos restaurant, Veranda Casa Frumoasă, care completează armonios aura aristocratică a vilei.

Astăzi, Casa Frumoasă însumează cinci magazine de lux (Casa Frumoasă Lascăr, Casa Frumoasă Radisson Ladies, Casa Frumoasă Radisson Men, Casa Frumoasă Marriott Men și Marc Cain) în destinațiile cheie de shopping ale Capitalei, peste 20 de brand-uri de top, 40 de angajați, 5.000 de stofe din care se pot realiza costume la comandă și afaceri de peste două milioane de euro.

În 2015, proprietara Casa Frumoasă a consolidat business-ul prin deschiderea unui nou magazin, Marc Cain, franciza unui brand premium de fashion feminin fondat în Germania în 1973.

Casa Frumoasă Store, Marriott și Radisson oferă domnilor un mix de brand-uri pentru a satisface cele mai exigente cerințe: Scabal, Brioni, Santoni, Loro Piana, Salvatore Ferragamo, Emanuelle Maffeis, Jacob Cohen, Pal Zileri și Zimmerli.

Moda feminină este susținută în magazinul J.Kristensen de nume internaționale precum Salvatore Ferragamo, Loro Piana, Fabiana Fillipi, Blumarine, Santoni, Rochas, Blumarine, MSGM, No21, Stuart Weitzman, și Joseph.

Istoric Casa Frumoasă:

1996: Primul magazin Scabal – Julia Kristensen aduce pe piața din România Scabal, cel mai mare producător de stofe de lux din lume și oferă servicii Made-to-Measure.

2000: Magazinul Scabal se mută în strada Polona

2001: Se deschide al doilea magazin Scabal la J.W. Marriott Grand Hotel

2003: Deschiderea magazinului Elegance Boutique la J.W. Marriott Grand Hotel

2004: Magazinul Scabal se mută în strada Frumoasă

2005: Se lansează brand-ul Casa Frumoasa

2007: Se deschide magazinul J.Kristensen

2008: Se achiziționează vila din Lascăr Catargiu în urma unei investiții de aprox 5 milioane euro

2009: Casa Frumoasă se mută în vila din strada Lascar Catargiu

2011: Inaugurarea restaurantului Veranda Casa Frumoasă; Magazinul Elegance se mută la Hotel Radisson Blu

2012: Se deschide Casa Frumoasă la Hotel Radisson Blu

2014: Casa Frumoasă devine cel reprezentativ magazin multi-brand de fashion de lux

2015: Inaugurarea magazinului monobrand Marc Cain

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.