Cum s-a pregătit New York-ul de Sărbători? VIDEO Cum s-a pregătit New York-ul de Sărbători? VIDEO
Locuitorii din New York au dat startul sărbătorilor de iarnă cu tradiționala aprindere a luminițelor uriașului brad instalat în piața Rockefeller Center, relatează EFE, citat... Cum s-a pregătit New York-ul de Sărbători? VIDEO

Locuitorii din New York au dat startul sărbătorilor de iarnă cu tradiționala aprindere a luminițelor uriașului brad instalat în piața Rockefeller Center, relatează EFE, citat de Agrepres.ro.

Aproape 45.000 de beculețe au fost aprinse în pomul de 24 de metri înălțime instalat într-unul dintre locurile cele mai vizitate de turiști, în prezența a sute de persoane. Bradul a fost adus dintr-o pădure din statul New York și a străbătut sute de kilometri până în emblematica piață Rockefeller, unde a fost instalat la 6 noiembrie, așteptând să fie împodobit și aprins.

Bradul norvegian, în vârstă de 80 de ani, cântărește 10 tone și a fost ornat cu o ghirlandă de lumini colorate în roșu, alb și verde legate de un cablu lung de 8 kilometri. Pomul va rămâne aprins zilnic, între orele 17.30 și 23.30, până la 7 ianuarie, cu excepția ultimei zile a anului când cele 45.000 de luminițe vor fi tot timpul aprinse.

În vârful bradului a fost instalată, ca în fiecare an din 2004, o stea luminoasă creată de firma Swarovski, încrustată cu 25.000 de cristale și având un diametru de 3 metri.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența a numeroși artiști și a primarului orașului, New York, Bill de Blasio, care a apăsat butonul. Au interpretat cu această ocazie colinde sau cântece de Crăciun artiști precum britanicul Sting, americanul James Taylor, italianul Andrea Bocelli și canadianul Michael Bublé.

FacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedInWhatsApp

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *