Travel Trends: Patru destinații europene de vis unde să îți petreci sărbătorile Travel Trends: Patru destinații europene de vis unde să îți petreci sărbătorile
Site-ul 20minutes.fr, citat de agerpres.ro propune patru destinații europene, care nu necesită transport la celălalt capăt al lumii și care oferă cel mai frumos... Travel Trends: Patru destinații europene de vis unde să îți petreci sărbătorile

Site-ul 20minutes.fr, citat de agerpres.ro propune patru destinații europene, care nu necesită transport la celălalt capăt al lumii și care oferă cel mai frumos mod de a încheia anul 2015.

Primul oraș recomandat este Budapesta, unde târguri de Crăciun sunt amenajate la tot pasul. În jurul castelului Vajdahunyad se amenajează în timpul sărbătorilor cel mai mare patinoar în aer liber din Europa, de peste 12.000 de metri pătrați.

Târgurile de Crăciun sunt presărate aproape în tot orașul vechi. La cele din piața Vorosmarty și din apropierea bisericii Sfântul Ștefan doar meșteri locali își pot vinde produsele.

Budapest-Christmas-Market-budapestinfo

Capitala Cehiei, Praga, este fără îndoială unul din cele mai feerice orașe europene, unde Crăciunul și Anul Nou au o strălucire aparte.

În oraș există zeci de târguri de Crăciun, în piața Venceslas, în jurul Namesti Republiky sau în Havelska Trziste…

Cel mai frumos este însă cel amenajat în piața Orașului Vechi, sub un brad gigantic. Oamenii de plimbă și se delectează cu bunătățile din piață: brioșe, turtă dulce sau lichior de miere, dar și produse de artizanat tipice, cum ar fi marionetele, jucăriile de lemn sau bijuteriile de granat.

prague-market

Orașul Porto constituie recomandarea site-ului 20minutes.fr pentru petrecerea Revelionului fiindcă în Portugalia noaptea de Anul Nou este sinonimă cu distracția maximă.

Ca și Lisabona, Porto promite în fiecare an un spectacol de artificii deosebit de câteva minute.

În cartierul Ribeira sau pe malurile fluviului Douro este ce mai electrizantă atmosferă înainte de ora 12 noaptea. Este și cel mai bun moment de a profita de specialitatea orașului, dar cu moderație: vinul de Porto.

porto-portugal_2763376b

Veneția, cetatea dogilor, nu este numai o destinație estivală, ci un oraș plin de atracții și iarna, mai puțin plin decât vara, așa încât cei prezenți se pot bucura de tradiții nestingheriți.

În afară de târgurile de Crăciun care se prelungesc și de Anul Nou și tipurile de patiserie tipice, turiștii se pot bucura de trecerea dintre ani și ascultând un concert clasic într-una din numeroasele biserici venețiene.

În piețele San Marco și Ferretto se organizează în 31 decembrie multe evenimente, printre chioșcurile cu tot felul de atracții.

Venetia-2013

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.