Mark Zuckerberg renunță la Facebook Mark Zuckerberg renunță la Facebook
Odată cu nașterea lui Max, primul copil al cuplului Mark Zuckerberg – Priscilla Chan, fondatorul Facebook a luat o decizie extrem de importantă. La... Mark Zuckerberg renunță la Facebook

Odată cu nașterea lui Max, primul copil al cuplului Mark Zuckerberg – Priscilla Chan, fondatorul Facebook a luat o decizie extrem de importantă.

La scurt timp după anunțul nașterii, Zuckerberg a dat publicității o scrisoare în care povestește despre provocările pe care le vor avea în creșterea micuței Max. Totodată, CEO-ul Facebook folosește scrisoarea pentru a anunța Inițiativa Chan Zuckerberg, un proiect prin intermediul căruia cei doi vor dona 99% din acțiunile pe care le controlează în cadrul companiei care controlează ccea mai mare rețea de socializare a lumii. Potrivit lui Zuckerberg, donația are ca scop crearea unui viitor mai bun pentru copiii din întreaga lume, inclusiv pentru fiica sa.

Se pare că valoarea actuală a acțiunilor deținute de cei doi este de 45 de miliarde de dolari.

Zuckerberg precizează și faptul că este încrezător în puterea tehnologiei de a crea o punte de legătură între culturi, de a conduce la realizări în domeniul medicinei și de a putea contribui, măcar în parte, la crearea unei lumi în care sărăcia să fie eradicată. Totodată, șeful Facebook declară că se va implica mai activ în campanii destinate comunității, promițând că va investi în proiecte pe termen lung care vor putea adresa câteva dintre problemele cu care se confruntă omenirea în prezent.

Fundația Chan Zuckerberg a realizat deja donații substanțiale către cauze sociale, valoarea acestora fiind de circa 125 de milioane de dolari doar în acest an.

Cea mai recentă campanie susținută de cei doi soți a demarat pe 29 noiembrie. Breakthrough Energy Coalition este un proiect susținut de nume precum Bill Gates și alți 25 de investitori privați din 10 țări ale lumii, axându-se pe investiții în startup-uri care propun noi metode în domeniul energiilor alternative.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.