Cum să ai propriul cinema la tine acasă Cum să ai propriul cinema la tine acasă
Indiferent dacă vă uitați la cele mai recente blockbustere alături de familia voastră, dacă vă jucați cu cei mici sau vă uitați la meciuri împreună... Cum să ai propriul cinema la tine acasă

Indiferent dacă vă uitați la cele mai recente blockbustere alături de familia voastră, dacă vă jucați cu cei mici sau vă uitați la meciuri împreună cu prietenii, proiectoarele BenQ Home Cinema vor face din livingul vostru cea mai apreciată cameră. Ușor de instalat, intuitiv, cu un sistem audio profesional integrat “powered by MaxxAudio”, proiectorul BenQ W2000 este alegerea perfectă pentru divertismentul de acasă.

Dacă aveți o dilemă  atunci când vreți să vă cumpărați un televizor sau un proiector pentru living, eu v-aș recomanda un proiector. Și vă voi și argumenta această decizie. De circa un an de zile folosesc un proiector și nu l-aș înlocui niciodată cu un televizor smart.

Ai nevoie doar de un perete gol și deja ai un cinema la tine acasă. Și asta pentru că proiectoarele Home Cinema sunt echipate cu un sistem optic optimizat care oferă imagini 1080p Full HD. Imaginile sunt mai clare, mai detaliate și cel mai important: afișează exact culorile pe care și le-a dorit regizorul să fie afișate pe ecranul de cinema.

Trebuie să vă mai spun că, pe parcursul acestui an am testat noile modele apărute la Benq, iar recent mi-a trecut prin mâini și Benq W2000. Un adevărat cinema portabil cu o rezoluție Full HD, o luminozitate de 2000 de lumeni și 1,07 miliarde de culori.

W2000_regular_right45

Să punem în balanță ce e pro și contra.

Pro:

– Portabil

– Greutate 3,6 Kg

– Nu ocupa spațiu (poate fi prins în tavan, poate sta pe o măsuță mică)

– Protecție pentru lentilă prin capac

– Imaginea considerabil mai mare.

– Posibilitatea de a proiecta oriunde (perete, pânză, clădire)

– Senzația de cinema acasa este foarte reală.

– Elimină neplăcerea pe care o avem când ne bate lumina în ecran (se vede foarte bine chiar și ziua și fără draperii trase)

– Imagine reglabilă pe verticală sau orizontală (în timp ce stă fix, nu avem nevoie de suport reglabil ca la TV)

– Consum de energie redus

Contra:

–  Nu are un TV tunner inclus (dar cum la modă este receiverul HD care se conecteaza prin HDMI, o putem considera o problemă rezolvată)

benq-oturma-odasi-projektorleri

Personal, am fost încântat de acest proiector. Este la un alt nivel datorită tehnologiei dezvoltate de BenQ care îndeplinește unul dintre cele mai exigente standarde din domeniu: gamutul de culoare nativă Rec.709, specific industriei cinematografice.

Altfel spus, doar sistemele care folosesc standardul Rec.709 pot reproduce culori apropiate de realitate, specifice conținutului HD, așa cum au fost acestea gândite de realizatori. Discul de culoare RGBRGB cu șase segmente funcționează la o viteză de șase ori mai mare față de un proiector normal, oferind mai mult de un miliard de nuanțe de culori.

Am văzut filme pe timp de zi fără ca imaginea să fie deformată deloc, iar claritatea a fost impecabilă. Sunetul dat de cele două difuzoare este puternic, iar folosind funcția sunet de cinema, ești acolo, în mijlocul acțiunii. Dar, pentru a vă convinge despre ce vorbesc vă las să vizionați și filmulețul de mai jos.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.