Bucureștiul găzduiește unul dintre cele mai mari festivaluri de film kazah din Europa Bucureștiul găzduiește unul dintre cele mai mari festivaluri de film kazah din Europa
Ambasada Republicii Kazahstan în România, în colaborare cu KMG Internaţional, oferă publicului cinefil Festivalul Filmului Kazah. Este unul dintre cele mai mari evenimente de... Bucureștiul găzduiește unul dintre cele mai mari festivaluri de film kazah din Europa

Ambasada Republicii Kazahstan în România, în colaborare cu KMG Internaţional, oferă publicului cinefil Festivalul Filmului Kazah. Este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din Europa, şi o premieră pentru România, și se desfășoară la Cinema Studio în perioada 27-30 noiembrie.

„Evenimentul este organizat cu ocazia celebrării a 550 de ani de la fondarea Hanatului Kazah și a zilei primului președinte al Republicii Kazakhstan. Pentru publicul autohton, festivalul reprezintă o ocazie inedită de a descoperi autenticitatea și farmecul unui popor diferit si îndepărtat, dar cu similitudini istorice cu care vor rezona: numeroasele lupte pentru independenţă şi crearea statului modern.” – a declarat E.S. Daulet Batrashev, Ambasador al Republicii Kazahstan in Romania.

“De 8 ani suntem partener al statului român și investitor strategic în industrie și economie, reușind să consolidăm podul energetic România – Kazahstan. În calitate de parteneri principali ai festivalului de film facem cunoscută și cultura și limba unui popor  cu o identitate formată în sute de anii de încercări istorice.” – a declarat Cătălin Dumitru, Vicepreședinte KMG International.

Cele 9 filme din program fac o radiografie a peste 500 de ani de bogată cultură și istorie kazahă, cu teme variate – legăturile de familie, dragoste, singurătate, eroism, solidaritate şi luptă pentru libertate. De la invaziile dzungarilor poporul kazah trece prin experienţa războiului, a sclaviei, a muncii forţate, a sărăciei, a uciderii membrilor familiei şi a arestului. Cu toate acestea, speranţa şi curajul răzbat şi dau naştere unor războinici şi lideri care schimbă cursul istoriei.

În cele patru zile de proiecţii cu acces gratuit, publicul va avea ocazia să vizioneze următoarele filme: Calea Liderului (4 părți), Nomad, Tărâmul promis, Oastea lui Myn Bala, Kyz Zhibek şi Birzhan Sal.

Partenerii instituționali ai festivalului sunt Uniunea Cineaștilor din România și studiourile Kazakh Film. Trailerul festivalului este disponibil aici.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.