Unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant și de servicii, intră în România Unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant și de servicii, intră în România
Furnizorul de carduri full-service pentru transportatorii de mărfuri și pasageri UTA, o companie înființată în 1963 in Kleinostheim/Main, Germania, și-a anunțat recent intrarea pe... Unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant și de servicii, intră în România

Furnizorul de carduri full-service pentru transportatorii de mărfuri și pasageri UTA, o companie înființată în 1963 in Kleinostheim/Main, Germania, și-a anunțat recent intrarea pe piața locală. Astfel, compania va deschide o sucursală la nivel local, angajând personal dedicat pentru derularea operațiunilor din România.

Cardurile UTA asigură decontarea fără numerar pentru alimentarea cu carburant și pentru servicii diverse în peste 51.000 de puncte de acceptare afiliate în 40 de țări europene, precum și decontarea taxelor de drum, servicii de reparații auto, asistență de urgență și tractare și multe alte servicii pentru vehicule comerciale.

În plus, UTA asigură servicii esențiale cum ar fi rambursarea de TVA și accize la motorină, prin care companiile de transport își optimizează fluxul de numerar.

UTA servește în prezent peste 81.000 de companii client și a emis mai mult de 1 milion de carduri și alte sisteme de decontare, pentru care asigură o rețea de acceptare foarte largă, cu  stații de alimentare  echipate corespunzător pentru camioane, în toată Europa.

UTA are aproximativ 400 de angajați și procesează lunar peste 3 milioane de tranzacții cu cardurile. Cu o cifră de afaceri anuală de 3 miliarde de Euro în 2014, compania este deținută în proporție de 51% de familiile fondatoare, 34% de Grupul Edenred și 15% de Daimler AG.

Cardurile și serviciile UTA sund adresate atât operatorilor de flote de mari dimensiuni, cât și celor cu flote de dimensiuni medii sau mici, pentru care cardurile asigură autonomie deplină în realimentarea cu carburanți și servicii auto pe întreg teritoriul european, eliminând dependența de un singur brand de stații de benzină.

Companiile de transport pot obține prin intermediul cardurilor și serviciilor  UTA economii importante în costurile cu realimentarea cu carburanți.  La fel de important, cardurile UTA aduc termene de plată mult îmbunătățite pentru transportatori – printr-o singură factură bilunară pentru toate cheltuielile legate de vehicule, ce poate fi achitată în Lei sau Euro.

Mai mult, UTA Drive&Save, soluția de management al flotelor auto, le asigură transportatorilor control maxim asupra costurilor, cu raportări detaliate de cheltuieli, analize de consum și sisteme de alertă timpurie ca instrumente de control.

“România este o piață cu mare potențial, există un număr mare de companii care efectuează transporturi de mărfuri și pasageri, atât local, cât și internațional. Transportatorii români au o reputație foarte solidă și sunt competitivi pe piața europeană a transporturilor. Cum UTA este unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant și de servicii pentru transportatori, am urmărit cu interes dezvoltarea pieței din România în ultimii ani. În urma parteneriatului nostru cu grupul Edenred, care a achiziționat un pachet de 34%  din acțiunile UTA în 2014, am câștigat o poziție unică în România și am decis să ne bazâm pe experiența Edenred, care este unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii B2B pe piața locală, și să demarăm operațiuni directe în România. Avem ambiții mari în România și vom dedica toate resursele necesare pentru a le îndeplini”, a declarat Volker Huber, CEO al grupului UTA.

Cardurile UTA au o rețea largă de acceptare inclusiv în România, pe lângă alte 39 de țări europene. Printre cele peste  430 de locații afiliate în România se numără OMV, MOL, Lukoil și Gazprom, precum și multe stații de benzină independente.

“În România există aproximativ 30.000 de companii care prestează transporturi de mărfuri și pasageri, iar obiectivul nostru este să devenim unul dintre furnizorii lor preferați în următorii 3 ani”, a declarat Vianney du Parc, Director General al Edenred România.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.