Hackathon Endava la Iași pentru dezvoltarea unei soluții IT cu impact în comunitatea locală Hackathon Endava la Iași pentru dezvoltarea unei soluții IT cu impact în comunitatea locală
Endava, una dintre companiile de servicii IT cu o creștere rapidă în regiune, va găzdui în zilele de 21-22 noiembrie 2015, la Hotel Unirea... Hackathon Endava la Iași pentru dezvoltarea unei soluții IT cu impact în comunitatea locală

Endava, una dintre companiile de servicii IT cu o creștere rapidă în regiune, va găzdui în zilele de 21-22 noiembrie 2015, la Hotel Unirea din Iași, primul hackathon organizat la Iași care își propune dezvoltarea unei soluții IT menite să rezolve o problemă de ordin cultural, social sau economic, prezentă în comunitatea locală.

Prima etapă a competiției Code4Iasi/Hackathon este înregistrarea participanților, care se pot înscrie fie individual, fie în echipe de maxim 5 membri. În următoarea etapă, după înregistrare, cei care s-au înscris individual vor fi grupați in echipe, pentru a stabili ideea proiectului cu care vor intra în concurs. În total, vor fi maxim 8 echipe.

Cea de-a treia etapă – competiția în sine – va începe sâmbătă, 21 noiembrie, și va dura în total 36 de ore, timp în care concurenții vor dezvolta de la zero aplicațiile cu impact civic, de-a lungul a trei sesiuni de lucru intensiv, inclusiv pe parcursul nopții, dacă vor. Participanții pot folosi orice instrumente sau tehnologie doresc, dacă sunt open source sau dacă au licență pentru utilizarea acestora.

Duminică, 22 noiembrie, la ora 11.00, echipele vor prezenta aplicațiile dezvoltate, iar la ora 14.00, după evaluarea juriului, va avea loc gala de premiere. Locul I va primi un premiu în valoare de 1.000 euro, care să ajute la implementarea aplicației dezvoltate, iar locurile II și III vor primi finanțare din partea Endava pentru examene de certificare în domeniul IT, în funcție de interesele lor profesionale.

După eveniment, echipele ale căror idei au potențial real pentru a fi puse în practică vor primi suport pentru îmbunătățirea, implementarea și prezentarea aplicației către publicul ieșean. În plus, odată implementate ideile, echipele vor avea sprijin din partea Endava pentru întreținerea și perfecționarea aplicațiilor.

“Știm că specialiștii IT sunt preocupați de dezvoltarea Iașului și vrem să sprijinim cel puțin o idee care să aducă un plus de valoare orașului nostru, deoarece scopul Code4Iasi/Hackathon este dezvoltarea comunității locale. Pe parcursul competiției, echipele vor primi sprijin din partea unor facilitatori din cadrul Endava, care îi vor ghida în dezvoltarea conceptului și în realizarea demo-ului”, a declarat Iulian Antonovici, Head of Development Endava la Iași.

Juriul Code4Iasi/Hackathon va fi format din profesioniști cu experiență în IT, dar și reprezentanți ai comunității locale, care vor evalua potențialul impact al ideilor în comunitate și utilitatea lor pentru ieșeni. Aceștia sunt Constantin Pralea, Head of Architecture Endava la Iași, Iulian Antonovici, Head of Development Endava la Iași, Iulian Boia, director al Fundației Iași Capitala Culturală Europeană, Ciprian Ionescu, membru al board-ului Fundației Comunitare Iași și Gabriel Manole, co-fondator Management IT Forum.

“IT-ul reprezintă cel mai dinamic și mai prosper sector de afaceri din Iași, un adevărat generator de inovație și un model de sincronizare și conectare a Iașului cu cele mai noi tehnologii din lume. Mi-aș dori ca măcar o parte din energia și creativitatea IT-iștilor din Iași să se transforme în proiecte ce au potențialul de a schimba fața comunității”, spune Iulian Boia, Director Executiv la Fundația Iași Capitală Culturală Europeană, membru al juriului Code4Iasi/Hackathon.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.