Microsoft Summit 2015: Transformarea digitală accelerează creșterea mediului de business în România Microsoft Summit 2015: Transformarea digitală accelerează creșterea mediului de business în România
Transformarea digitală susține dezvoltarea inovației în România, oferă companiilor creșterea productivității și eficienței și stimulează crearea de noi locuri de muncă. Microsoft Summit 2015,... Microsoft Summit 2015: Transformarea digitală accelerează creșterea mediului de business în România

Transformarea digitală susține dezvoltarea inovației în România, oferă companiilor creșterea productivității și eficienței și stimulează crearea de noi locuri de muncă.

Microsoft Summit 2015, cel mai important eveniment anual de business și tehnologie din România, la care au participat peste 1800 de manageri și profesioniști din domeniul IT&C, a debutat astăzi la Palatul Parlamentului. Transformarea digitală și dezvoltarea unei culturi de creștere prin tehnologie sunt elementul central al evenimentului, regăsindu-se atât în prezentările celor peste 50 de experți din România, cât și din Europa Centrală și de Est.

“Tehnologia este o adevărată forță care sprijină oamenii și organizațiile din România să realizeze mai mult”, așa cum a spus Kostas Loukas, directorul general al Microsoft România în deschiderea Microsoft Summit 2015, și, în același timp, “un catalizator al creșterii economice care îmbunătățește colaborarea, crește productivitatea și inspiră idei noi care alimentează inovația și competitivitatea”, potrivit lui Don Grantham, președintele Microsoft Central and Eastern Europe.

Transformarea digitală înseamnă mai mult decât digitalizare, “o afacere digitală este mai mult decât digitalizare, un guvern digital este mai mult decât e-government digital, esența constă în inovația digitală  sau combinația dintre informație, analytics, aplicații, API, dispozitive, senzori, rețele”, a menționat Oldrich Priklenk, reprezentant Gartner Czech Republic, Slovakia și România. Mai mult, conform unui studiu realizat de Gartner, în viitorul apropiat, peste 80% din mediul de afaceri va fi digitalizat, ceea ce înseamnă mobilitate, cloudsourcing, big data sau Internet of Things. Inovațiile și transformările tehnologice continue din sectorul IT oferă utilizatorilor și organizațiilor beneficii majore de creștere a productivității și îmbunătățirii activităților desfășurate prin aplicații de ultimă generație, soluții de mobilitate și business intelligence (BI).

Microsoft România reprezintă al doilea centru de operațiuni din Europa de Est, compania având în prezent peste 700 de angajați la nivel local și estimează o creștere de până la 1000 de specialiști în următorii 3 ani. La nivel global, compania oferă soluții de productivitate la peste 600.000 de companii și instituții publice și are o comunitate de peste 1000 de români angajați. În 2007, Bill Gates a inaugurat în România Global Business Support Center, divizie care are acum peste 500 de profesioniști în București și Timișoara.

Conform raportului Cyberspace realizat pentru Microsoft, până în 2025, 4,7 miliarde de persoane vor fi în mediul online, iar 50 de miliarde vor fi utilizatori de dispozitive mobile. În următorii 10 ani, 80% dintre conexiunile la internet vor fi inițiate de pe dispozitive mobile și cea mai mare parte din volumul de date, la nivel global, va fi mutat sau stocat în cloud.

Cu o rețea de peste 3000 de parteneri la nivel local, Microsoft se implică activ în activitatea antreprenorilor din România, investind peste 600,000 de dolari pentru dezvoltarea a peste 450 de start-upuri, până în prezent. În România, angajații companiilor mici și mijlocii folosesc în proporție de 52% soluții mobile pentru a-și desfășura activitatea, iar în opinia a 55% dintre respondenți digitalizarea prin soluții mobile a proceselor de lucru din cadrul organizațiilor are o contribuție importantă la eficientizarea timpul și maximizarea productivității.

Microsoft Summit 2015, în cifre

Cea de-a treia ediție a Microsoft Summit din România, desfășurată pe 4 și 5 noiembrie 2015, este organizată pe trei piloni principali, pentru oamenii de business, profesioniștii din domeniul IT și dezvoltatorii de soluții.

Peste 50 de speakeri din România și din alte colțuri ale lumii vor susține 45 de sesiuni de prezentare în care vor vorbi despre viitorul tehnologiei și despre modul în care aceasta transformă societatea, despre cloud, securitate sau Internet of Things. Printre speakeri se numără Kostas Loukas – General Manager, Microsoft Romania; Don Grantham – President, Microsoft Central and Eastern Europe; Violeta Luca – Marketing & Operations Director, Microsoft Romania; Jean-Francois Fallacher – CEO, Orange Romania; Nicolas Arpagian – Strategy & Public Affairs Director, Orange Cyberdefense; Vlad Biristeica – Systems Engineer, Cisco; Andrei Ignat – Technical Director, EA Romania și mulți alții.

Peste 1.800 de participanți din care aproape jumătate sunt executivi C-level și manageri, iar restul profesioniști din domeniul IT și dezvoltatori.

Peste 20 de parteneri și expozanți.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.