Roboțelul umanoid Pepper ajunge în Europa. Îl găsiți într-o rețea franceză de hipermarketuri prezentă și la noi! Roboțelul umanoid Pepper ajunge în Europa. Îl găsiți într-o rețea franceză de hipermarketuri prezentă și la noi!
Se pare că  gigantul japonez din telecomunicații Softbank, compania din spatele robotului humanoid Pepper, a decis să-și lărgească puțin orizontul și să-l trimită pe... Roboțelul umanoid Pepper ajunge în Europa. Îl găsiți într-o rețea franceză de hipermarketuri prezentă și la noi!

Se pare că  gigantul japonez din telecomunicații Softbank, compania din spatele robotului humanoid Pepper, a decis să-și lărgească puțin orizontul și să-l trimită pe simpaticul companion, la plimbare, în afara granițelor.

Așa că îl vom vedea pe Pepper pentru prima dată în Europa, mai exact în Franța, Softbank aducând câteva unități în cadrul unor magazine Carrefour din regiunea Claye-Souilly, anunță presa internațională.

Job-ul robotului va fi de a le oferi clienților rețelei de hipermarketuri sugestii legate de cumpărăturile pe care le fac, ca de exemplu rețete posibile, sau vinuri care se potrivesc cu preparatele.

Pepper, mai fierbinte ca orice gadget: 1.000 de japonezi și-au luat robot companion într-un minut

“Este pentru prima data când îl scoatem pe Pepper în afara Japoniei, așa că abia așteptăm să vedem care este reacția francezilor. Principalul focus este de a distra oamenii și de a testa reacția lor la vederea unui robot într-un magazin”, a declarat Magali Cubier, manager în cadrul Aldebaran Robotics, subsidiara Softbank care produce roboții Pepper.

Primul device Pepper a fost prezentat de Softbank în luna iunie a anului trecut. Pe 20 inie 2015, Pepper a ajuns pe piață și de acolo, în casele japonezilor. Cu un preț de 198.000 de yeni, sau 1.650 de dolari, primele 1.000 de unități Pepper s-au vândut în doar un minut. În iulie, august și septembrie, Softbank a mai lansat câte 1.000 de unități, de fiecare data fiind vândute în primul minut de la lansare.

Următorul pariu al lui Jack Ma: roboții umanoizi

Spre deosebire de alte gadgeturi similar, Pepper este creat a fi un companion, nu un ajutor în casă. Este programat să comunice cu utilizatorii, să urmeze comenzi vocale și, în premieră (după cum spun cei de la Softbank), poate citi emoțiile oamenilor și își poate adapta comportamentul în funcție de acestea.

Poate peste puțin timp îl vom vedea pe Pepper și la noi. Voi l-ați cumpăra?

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.