Cine sunt proprietarii care plătesc iarna chiar și cu 40% mai puțin la întreținere? Cine sunt proprietarii care plătesc iarna chiar și cu 40% mai puțin la întreținere?
Factura pentru întreţinere în blocurile verzi face concurenţă serioasă celei din blocurile vechi şi chiar celei din multe clădiri noi. Pe timpul iernii, locatarii... Cine sunt proprietarii care plătesc iarna chiar și cu 40% mai puțin la întreținere?

Factura pentru întreţinere în blocurile verzi face concurenţă serioasă celei din blocurile vechi şi chiar celei din multe clădiri noi. Pe timpul iernii, locatarii unor astfel de ansambluri rezidențiale plătesc cu până la 40% mai puţin faţă de cei care locuiesc în apartamente similare ca suprafaţă, însă în alte tipuri de construcţii. 

Statisticile RPF Development, dezvoltatorul blocurilor verzi Vitan Residence 1, Vitan Residence 2 şi Tineretului Park Residence, arată că pentru un apartament de două camere, de 83 de metri pătraţi şi în condiţiile unor temperaturi de minus 20 de grade în exterior şi de 27 de grade de interior, factura la întreţinere este, în medie, 270 de lei/lună. În cazul construcţiilor vechi depăşeşte 400 de lei/lună.

În cazul unui studio cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, întreţinerea costă, în medie, 120 de lei în timpul iernii, faţă de peste 200 de lei într-un bloc vechi. În ceea ce privește apartamentele de trei și patru camera, costurile ajung, în cea mai friguroasă lună a anului, la aproximativ 360 lei, respectiv 450 lei.

Green trends: eco-revoluţia din construcţii

“Acest cost include toate utilitățile facturate unui locatar, la final de lună, de la consumul de apă, gaz, căldură, la serviciile de pază, curațenie, întreținerea lifturilor, a spațiilor verzi de lângă blocuri și a terasei, respectiv taxele de administrație” declară Robert Kurti, managing partner RPF Development.

Costurile mici de întreţinere în blocurile verzi sunt date de materialele din care sunt realizate construcţiile, de centralele termice în condensație, de panourile solare folosite pentru încălzirea apei, gazonul folosit în scop termoizolant.

“Urmărim să oferim cât mai multe avantaje celor care achiziţionează un apartament în blocurile Vitan Residence 2 şi Tineretului Residence Park. Pereţii ”blocurilor verzi” au izolaţie din polistiren dens de 15 cm grosime, faţă de standardul de 10 cm, tâmplăria PVC  cu o distanţă mai mare între foliile de sticlă faţă de standard, care păstrează, de asemenea, căldura în interior, pe timpul iernii. La fel şi geamurile, care sunt de ultimă generație, four seasons. Panourile solare folosite pentru încălzirea apei reduc consistent factura, iar gazonul de pe acoperiş – terasa comună a ansambluluii-, are rol termoizolant pentru apartamentele de la ultimul etaj”, precizează Robert Kurti.

Aproximativ 450 de familii locuiesc, în prezent, în blocurile verzi Vitan Residence 1 şi Vitan Residence 2, ambele proiecte situate în apropierea mijloacele de transport în comun de suprafaţă şi subteran. Dezvoltatorul RPF Development construieşte în prezent ansamblul rezidențial Tineretului Park Residence, apartamentele fiind deja disponibile vânzării.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.