“Navete spațiale” și vile pasive cu consum de energie redus cu până la 90% la tIMOn “Navete spațiale” și vile pasive cu consum de energie redus cu până la 90% la tIMOn
Târgul Imobiliar Național tIMOn, care începe joi, 22 octombrie aduce în atenția cumpărătorilor din România noi soluții de locuire pe lângă cele tradiționale. Dezvoltatorii... “Navete spațiale” și vile pasive cu consum de energie redus cu până la 90% la tIMOn

Târgul Imobiliar Național tIMOn, care începe joi, 22 octombrie aduce în atenția cumpărătorilor din România noi soluții de locuire pe lângă cele tradiționale. Dezvoltatorii încearcă să se diferențieze astfel într-o piață în care cumpărătorii au devenit mai sofisticați și din ce în ce mai atenți la soluții eficiente de locuit.

Pentru a veni în întâmpinarea cererii pentru locuințe eficiente energetic, cu consum redus de energie, un grup de investitori din Republica Moldova dezvoltă un proiect de 32 de vile, complexul Eco Villas, în apropiere de Șoseaua Alexandriei, la 6,5 km de Piața Unirii, valoarea investitiei fiind 1,5 milioane €.

Dezvoltatorii utilizează resurse naturale, respectiv încălzirea geotermală, precum și alte sisteme unice pe piața din România, importate din țările scandinave, ce creează și păstrează un ambient constat în locuință. Dezvoltatorii implementează standardele privind ”casele pasive” sau ”casele prietenoase cu mediul”, construind locuințe cu un consum de energie redus cu până la 90% față de construcțiile standard. Astfel, costurile de intretinere pe timpul iernii vor fi de paroximativ 15 €/luna.

”tIMOn a devenit locul unde alături de dezvoltatorii de locuințe convenționale, investitorii în soluții alternative de locuit aleg să-și prezinte în premieră proiectele. Prezența acestor tipuri de investitori arată că piața nu mai este dictată exclusiv de preț. Românii caută soluții originale de locuit, dar și spații efiecente energetic în care să trăiască. Deși în unele cazuri prețurile sunt mai mici decât pentru casele obișnuite, costurile sunt mult mai reduse în cazul caselor construite cu solutii alternative”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

De asemenea, compania Lenyry Exclusive Construction propune casele din structură metalică cu arhitectură organică și exclusivistă având linii de design rotunde, arcuite, curbe, dar și drepte, care se adresează cumpărătorilor îndrăzneți și curajoși, care vor o casă cu stil și rafinament. Locuințele pot fi construite în stil roman, mediternean, japonez, minimalist sau glamour, având forme de lotus, sferice sau rotunde.

casa1

Casele pe structură metalică sunt superioare față de construcțiile clasice (caramida,etc) deorece oferă o mai mare durabilitate și rezistență în timp. Suprafața utilă este cu 20-25% mai mare decât la casele de căramidă, iar execuția caselor nu este influențată de anotimp. Termenul de execuție al unei astfel de case este între 1 și 3 luni, iar durata de viață este peste 100 de ani.

Prețurile pentru o locuință din structură metalică pleacă de la 30.000 de euro și pot ajunge la 3 milioane de euro, în funcție de cerințele și necesitățile clienților.

Târgul Imobiliar Național tIMOn începe joi, 22 octombrie 2015, în pavilionul expozițional din Piața Constituției din Capitală și va fi deschis până duminică, 25 octombrie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.