Google cumpără un startup portughez pentru a îmbunătăți Street View Google cumpără un startup portughez pentru a îmbunătăți Street View
Gigantul american din tehnologie Google a anunțat recent achiziția unui startup portughez ce are ca principal obiect de activitate proiectele foto panoramă de 360... Google cumpără un startup portughez pentru a îmbunătăți Street View

Gigantul american din tehnologie Google a anunțat recent achiziția unui startup portughez ce are ca principal obiect de activitate proiectele foto panoramă de 360 grade.

Digisfera, un startup prezent pe piață de 5 ani, a realizat proiecte precum turul virtual al Londrei, sau o panoramă interactivă pentru FIFA World Cup.

“Suntem încântați să ne alăturăm echipei Street View a Google și să continuăm să construim experiențe extraordinare folosind protografia panoramică”, au declarat reprezentanții Digisfera citați de presa internațională.

În ultimii ani, eforturile echipei care dezvoltă Street View au devenit mai intense, Google căutând constant noi moduri de a cartografia locații grau accesibile, precum Antarctica, fundul Marelui Canion sau tabăra de la baza muntelui Everest.

Odată cu integrarea capacităților startup-ului Digisfera Google va continua dezvoltarea pe acest segment, dar este posibil să inițieze și alte proiecte similare.

În urma achiziției, portughezii vor închide tool-ul PanoTag, care le permitea fotografilor să își tag-uiască singuri imaginile, precum și serviciul open source Marzipano, folosit pentru transformarea fotografiilor panoramice în tururi virtuale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.