IBM va dezvolta tehnologia mobilă a Etihad Airways. Valoarea contractului: 700 mil. dolari IBM va dezvolta tehnologia mobilă a Etihad Airways. Valoarea contractului: 700 mil. dolari
Etihad Airways, unul dintre cei mai mari transportatori aerieni din zona Orientului Mijlociu, a semnat un parteneriat cu unul dintre giganții lumii tech pentru... IBM va dezvolta tehnologia mobilă a Etihad Airways. Valoarea contractului: 700 mil. dolari

Etihad Airways, unul dintre cei mai mari transportatori aerieni din zona Orientului Mijlociu, a semnat un parteneriat cu unul dintre giganții lumii tech pentru 700 de milioane de dolari, anunță presa internațională.

Astfel, IBM se va ocupa de dezvoltarea tehnologiei mobile și de securitate a operatorului aerian arab, contractul urmând să se deruleze pe o perioadă de 10 ani.

În același timp, IBM va furniza o gamă largă de servicii pentru Etihad, providerul de software și hardware fiind responsabil și cu dezvoltarea unui nou centru de date în cloud în Abu Dhabi. Nu în ultimul rând, cele două companii au anunțat și crearea unui consiliu în tehnologie și inovație în hub-ul din Abu Dhabi al guvernului Emiratelor Arabe Unite.

Etihad a transporat 14,8 milioane de pasageri în 2014, având în portofoliu 113 destinații din întraga lume. Pe lista liniilor aeriene partenere se află și Alitalia, airberlin, Air Serbia, Jet Airways sau Air Seychelles.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.