Elon Musk: Tesla Motors va dispărea Elon Musk: Tesla Motors va dispărea
În momentul în care Elon Musk a intrat în business-ul Tesla, gradul său de încredere în capacitatea companiei de a deveni unul dintre cei... Elon Musk: Tesla Motors va dispărea

În momentul în care Elon Musk a intrat în business-ul Tesla, gradul său de încredere în capacitatea companiei de a deveni unul dintre cei mai mari jucători din industria auto era aproape de zero.

“Dacă m-ați fi întrebat la începuturile Tesla dacă cred că vom ajunge până aici, aș fi spus că nu. Eram convins că Tesla va dispărea”, a declarat fondatorul constructorului de automobile electrice într-un interviu pe care l-a acordat publicației Marketplace.

Deși, în opinia lui Musk starup-urile din industria auto au un grad de succes mult prea mic, acum Tesla a devenit una dintre cele mai dorite mărci de mașini din lume, iar producătorul abia reușește să vină în întâmpinarea cererii tot mai mari. Recent, modelul S P85D a fost titrat de către Consumer Reports drept cea mai bună mașină testate vreodată, iar Tesla a început în urmă cu o lună livrarea crossover-ului Model X.

Tesla a primit o atenție deosebită când au lansat modelul de producție Tesla Roadster, prima mașină sport 100% electrică. A doua mașina produsă de Tesla este Model S, un sedan de lux 100% electric. În iunie 2015, vânzarile Model S au trecut pragul de 75.000 de unități.

Tesla pierde 4.000 de dolari la fiecare mașină vândută

“Totul era foarte riscant la început, dar acum cred că suntem într-o formă destul de bună”, a mai spus Musk în cadrul interviului.

În opinia sa, în afară de rachete, orice alt vehicul al viitorului va fi electric.

FacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedInWhatsApp

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *