Elon Musk: Tesla Motors va dispărea Elon Musk: Tesla Motors va dispărea
În momentul în care Elon Musk a intrat în business-ul Tesla, gradul său de încredere în capacitatea companiei de a deveni unul dintre cei... Elon Musk: Tesla Motors va dispărea

În momentul în care Elon Musk a intrat în business-ul Tesla, gradul său de încredere în capacitatea companiei de a deveni unul dintre cei mai mari jucători din industria auto era aproape de zero.

“Dacă m-ați fi întrebat la începuturile Tesla dacă cred că vom ajunge până aici, aș fi spus că nu. Eram convins că Tesla va dispărea”, a declarat fondatorul constructorului de automobile electrice într-un interviu pe care l-a acordat publicației Marketplace.

Deși, în opinia lui Musk starup-urile din industria auto au un grad de succes mult prea mic, acum Tesla a devenit una dintre cele mai dorite mărci de mașini din lume, iar producătorul abia reușește să vină în întâmpinarea cererii tot mai mari. Recent, modelul S P85D a fost titrat de către Consumer Reports drept cea mai bună mașină testate vreodată, iar Tesla a început în urmă cu o lună livrarea crossover-ului Model X.

Tesla a primit o atenție deosebită când au lansat modelul de producție Tesla Roadster, prima mașină sport 100% electrică. A doua mașina produsă de Tesla este Model S, un sedan de lux 100% electric. În iunie 2015, vânzarile Model S au trecut pragul de 75.000 de unități.

Tesla pierde 4.000 de dolari la fiecare mașină vândută

“Totul era foarte riscant la început, dar acum cred că suntem într-o formă destul de bună”, a mai spus Musk în cadrul interviului.

În opinia sa, în afară de rachete, orice alt vehicul al viitorului va fi electric.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.