Românii, turismul și gadgeturile: ce transportatori aerieni au cele mai multe rezervări făcute de pe mobil? Românii, turismul și gadgeturile: ce transportatori aerieni au cele mai multe rezervări făcute de pe mobil?
Deși computerele de tip desktop continuă să domine în ceea ce privește rezervările de bilete, rezervările de pe dispozitive mobile continuă să evolueze. Potrivit... Românii, turismul și gadgeturile: ce transportatori aerieni au cele mai multe rezervări făcute de pe mobil?

Deși computerele de tip desktop continuă să domine în ceea ce privește rezervările de bilete, rezervările de pe dispozitive mobile continuă să evolueze.

Potrivit unei cercetări realizate de Tripsta, când este vorba de rezervări mobile (prin intermediul versiunii mobile a paginii de internet sau a aplicației iOS), liniile aeriene cu cele mai multe rezervări sunt Turkish Airlines (23% din totalul rezervărilor sunt făcute de pe mobile) și Tarom (16%), urmate de Wizzair (15%), Aegean Airlines (12%) și Air Berlin (11%).

În ceea ce privește transportatorii aerieni preferați de românii care călătoresc în țară și în afara granițelor, pentru călătoriile anului curent, românii preferă Tarom înaintea altor linii aeriene, cu o treime dintre ei (31%) alegând zborurile acestui operator pentru a ajunge la destinație. În 2015, a doua linie aeriană în topul preferințelor călătorilor români este Wizzair (11%), urmată de Blue Air (7%), Ryanair și Air Berlin (5%). Românii se mai deplasează cu Turkish Airline și Aegean Airline, și par să fie mai puțin interesați de zborurile altor companii.

Politica liniilor aeriene privind bagajele gratuite. Care au fost transportatorii preferați ai românilor în 2014-2015?

Transportatorul național dominat topul liniilor aeriene preferate de călătorii români (21%) și în 2014, pe locurile următoare aflându-se Aegean (7%), Turkish Airline (6%) și Air Berlin (5%). Topul 5 din 2014 era încheiat de KLM (5%).

Față de 2014, linii aeriene precum Wizzair (pe locul 10 în 2014), Ryanair (locul 19 anul trecut) și Blue Air (locul 21 în 2014) au urcat în topul 5 al liniilor aeriene preferate de călătorii români în 2015; pe de altă parte, KLM a înregistrat un declin și a ajuns pe locul 18 în top, deși era pe poziția a cincea anul anterior.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.