Microsoft țintește spre premium: 6 device-uri cool care demonstrează strategia de viitor Microsoft țintește spre premium: 6 device-uri cool care demonstrează strategia de viitor
După ani întregi în care Microsoft a fost într-un con de umbră comparativ cu alți jucători din industria tech, informațiile care făceau referință la... Microsoft țintește spre premium: 6 device-uri cool care demonstrează strategia de viitor

După ani întregi în care Microsoft a fost într-un con de umbră comparativ cu alți jucători din industria tech, informațiile care făceau referință la gigantul din software atrăgând atenția doar asupra bâlbelor, produselor care nu se mai lansau sau a strategiilor confuze, compania a revenit la măreția sa de odinioară sub conducerea CEO-ul Satya Nadella.

De la sosirea acestuia, Microsoft a devenit o companie întinerită, care ține pasul cu cerințele pieței, lansează produse hot și nu se ferește să dea lovituri puternice competitorilor.

Noul Microsoft a venit cu o viziune nouă și coezivă, care aduce unitate între diviziile de software și hardware și care ținește, în primul rând, viitorul device-urilor purtabile și al ecosistemelor create în jurul gadgeturilor.

În cadrul evenimentului care a avut loc seara trecută în New York, echipa Microsoft a adus în atenția întregii lumi  o serie de gadgeturi extrem de intereseante, care marchează un push al companiei către segmentul premium (atenție Apple și Samsung!), dar și noutăți privind lansarea versiunii pentru dispozitive mobile a Windows 10, Windows 10 Mobile.

Însă dacă până la data exactă a lansării celei mai noi versiuni a sistemului de operare Windows, oficialii Microsoft au prezentat primele telefoane care vor rula acest OS: două flagship-uri Lumia și un smartphone destinat segmentului budget.

Noutatea a venit pe partea de computere, Microsoft lansând primul său laptop, Surface Book. Dar să o luăm punctual:

  1. Lumia 950: un flagship pentru Windows 10

Deși Lumia și Nokia au avut mereu telefoane bune și cu un design atrăgător, popularitatea sistemului de operare Windows Phone nu a atins niciodată cotele iOS sau Android.

Lumia-950-and-950-XLA venit timpul ca Microsoft să încerce să își aducă sistemul de operare mobil în buzunarele consumatorilor din întreaga lume prin lansarea unui alt device: Lumia 950, cu display de 5,2 inci, unul dintre cele două flagship-uri ale companiei (așa cum a devenit moda ultimilor ani). Smartphone-ul are un procesor Snapdragon 808, o cameră foto Pure View de 20 megapixeli cu stabilizator, senzor cu infraroșii pentru Windows Hello – care deblochează telefonul unui user după ce îi scanează fața -, dar și sistem de răcire lichid pentru componentele sale.

Lumia 950 se lansează în luna noiembrie și costă de la 549 de dolari.

  1. Lumia 950 XL: telefonul gigant al Microsoft

Fratele mai mare al lui Lumia 950, XL vine cu varianta de ecran de 5,7 inci, un procesor diferit dar cu același set de trăsături ca și celălalt gadget anunțat de companie. Lumia 950 XL va ajunge în magazine tot din luna noiembrie, iar prețul său va porni de la 649 de dolari.

  1. Lumia 550: smartphone-ul ieftin

Cei de la Microsoft nu au lăsat neacoperit nici segmentul budget anunțând disponibilitatea lui Lumia 550, un smartphone cu ecran de 5 inci, procesor quad-core și cameră de 5 megapixeli, înlocuitorul smartphone-urilor Lumia 640 și 640 XL.

Gadgetul va ajunge pe piață din luma decembrie la prețul de 139 dolari.

  1. Surface Pro 4: noul pion în războiul tabletelor

După lansarea recentă a iPad-ului Pro al celor de la Apple, ochii tututor fanilor tech au fost ațintăți asupra Microsoft și a tabletei sale, Surface Pro 4. Și au avut toate motivele!

Tableta oferă o suprafață de vizionare maii generoasă fără a deveni mai mare per ansamblu. Surface Pro 4 are un ecran de 12,3 inci și margini reduse, are disponibilitate a până la 1 TB de stocare și 16 GB de RAM. În plus, tableta vine și ea cu un stylus, Surface Pen, fiind ideală pentru profesioniștii care au nevoie de mobilitate.

Surface Pro 4 va fi disponibilă din data de 26 octombrie la un preț ce pornește de la 899 de dolari.

  1. Surface Book: laptopul Microsoft

Mai țineți minte când Microsoft era doar un producător de software? După seara trecută, compania a făcut încă un pas major în liga marilor producători de gadgeturi odată cu lansarea unui laptop, Surface Book, sub brand propriu.

Surface Book este o versiune convertibilă a tabletei Surface, are un ecran de 13,5 inci care suportă atât un stylus cât și input prin atingere, o tastatură design Microsoft și se laudă cu o baterie ce are o durată de viață de 12 ore.

Convertibilitatea sa vine din faptul că are balamale extrem de flexibile care îi permit ecranului să se rotească sau să fie detașat pentru a deveni o tabletă Surface independentă.

Cel mai hot gadget al Microsoft, laptopul Surface Book, va disponibil începând cu data de 26 octombrie la un preț ce pornește de la 1.499 de dolari.

  1. Microsoft Band

Noul dispozitiv purtabil al Microsoft este poziționat ca fiind ideal pentru cei care fac fitness, dispunând de o gamă variată de senzori care trimit informații către aplicația Microsoft Health. Brățara a primit acum și un display curbat Gorilla Glass, iar pe lista aplicațiilor disponibile se află acum cele ale Subway, Starbucks, Twitter sau Uber. Microsoft Band vine din 30 octombrie la prețul de 249 de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.