O companie românească de telefonie, în topul american Inc. 5000 O companie românească de telefonie, în topul american Inc. 5000
Pentru al cincilea an la rand, KeepCalling, compania romaneasca de telefonie adresata comunitatilor de imigranti din S.U.A., este prezenta din nou in Inc. 5000,... O companie românească de telefonie, în topul american Inc. 5000

Pentru al cincilea an la rand, KeepCalling, compania romaneasca de telefonie adresata comunitatilor de imigranti din S.U.A., este prezenta din nou in Inc. 5000, topul american care realizeaza clasamentul companiilor cu cea mai rapida ascensiune din America: http://www.inc.com/profile/keepcalling.

Cea de-a cincea nominalizare in Inc. 5000 i-a adus distinctia “Honor Roll”, acordata companiilor care consemneaza o crestere constanta pe o durata de cel putin 5 ani.

Cu o crestere de 219% a cifrei de afaceri, KeepCalling s-a plasat pe locul 1816 in clasamentul general si pe locul 35 in domeniul telecomunicatiilor, conform rapoartelor financiare de pe ultimii trei ani: 2011-2014. Cifra de afaceri a companiei a crescut de la aproximativ 14.8 milioane de dolari in 2011 la 47.5 milioane de dolari in 2014. Comparativ cu anul 2013, cresterea a fost de 15%: de la 41 milioane la 47.5 milioane de dolari, inregistrati in 2014.

Sediul central al KeepCalling se afla in Sibiu, unde numai in perioada 2011-2014 s-au inregistrat peste 29 de noi angajati. In prezent compania are peste 80 de angajati in Sibiu si peste 110 angajati in toate cele trei birouri din S.U.A, America Latina si Romania.

Cea mai mare parte din job-urile nou create sunt pentru piata de IT&C, dar si in marketing online. Acesta este un domeniu in care KeepCalling investeste la nivelul educational prin subventionarea taxei de scolarizare a studentilor de la specializarea de Marketing din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.

“Prezenta pentru al cincilea an consecutiv in Inc. 5000 ne bucura, atat din punctul de vedere al cresterii business-ului, dar si al mandriei ca se poate obtine succes international cu o echipa majoritar romaneasca. Clientii nostri din intreaga lume folosesc, unii dintre ei zi de zi, servicii si aplicatii dezvoltate in Sibiu”

Silvana Tatu, Managing director la KeepCalling

Compania KeepCalling a fost fondata in 2002, oferind servicii de telefonie internationala pentru imigrantii din intreaga lume. Desi initial serviciul a fost creat pentru romanii din S.U.A., pentru a-i ajuta sa pastreze o relatie apropiata cu cei dragi de acasa, acum serviciile companiei sunt folosite la nivel global de sute de mii de clienti din S.U.A., Europa, America de Sud, Australia, Asia sau Africa.

Daca in 2003 KeepCalling isi desfasura activitatea doar in Sibiu, de-a lungul timpului compania si-a deschis doua noi birouri in Cochabamba, Bolivia si Atlanta, Georgia. Serviciile companiei sunt folosite lunar de sute de mii de clienti, iar totalul apelurilor internationale efectuate de acestia a crescut semnificativ, de la aproximativ 10 milioane minute pe luna la inceputul anului 2010 la peste 45 milioane pe luna in 2015.

KeepCalling ofera clientilor sai abonamente de voce sau produse prepaid de telefonie, reincarcari de mobil si numere virtuale. Aceste servicii sunt dedicate persoanelor care locuiesc in strainatate si doresc sa mentina o legatura apropiata cu familia sau prietenii de acasa. Serviciile KeepCalling sunt promovate prin intermediul a peste 70 de site-uri dedicate comunitatilor etnice din intreaga lume.

In paralel cu activitatea din domeniul telecom, compania este direct implicata in programe de responsabilitate sociala, atat in Sibiu, cat si la nivel mondial. KeepCalling deruleaza un program complex de activitati de sustinere a dezvoltarii comunitatilor locale, directionandu-si interesul in mod constant catre domenii din cele mai variate: educatie, protectia mediului, sport, protectia animalelor si implicarea sociala.

Printre cele mai cunoscute proiecte sprijinite de KeepCalling se numara:
• Wikipedia, cel mai amplu proiect educational si cultural gratuit utilizat de mai mult de 500 de milioane de oameni in fiecare luna;
• “Fiecare copil in gradinita”, proiect al fundatiei OvidiuRo, ce are ca obiectiv reducerea ratei absenteismului de la gradinita al copiilor provenind din comunitati sarace;
• Habitat for Humanity, organizatie non-profit care construieste locuinte pentru familii defavorizate;
• Festivalul International de Teatru Sibiu, cunoscut ca fiind cel mai mare festival de teatru din Romania, etc.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.