The Street Store, primul magazin gratuit pentru persoanele fără adăpost. Cum putem ajuta? The Street Store, primul magazin gratuit pentru persoanele fără adăpost. Cum putem ajuta?
Colecții noi, trenduri –  cum rămâne cu cei pentru care ultimele colecții se afișează în tomberoane, canale și la colț de stradă? În România... The Street Store, primul magazin gratuit pentru persoanele fără adăpost. Cum putem ajuta?

Colecții noi, trenduri –  cum rămâne cu cei pentru care ultimele colecții se afișează în tomberoane, canale și la colț de stradă?

În România există peste 15.000 de persoane adulte fără adăpost, dintre care mai mult de 5.000 trăiesc în București. O ședință foto controversată de modă i-a avut ca modele chiar pe oamenii străzii din Capitală.

Fotografiile au fost realizate de Ollie Gang Shop, magazin reprezentativ de cultură urbană și streewear, cu scopul de a stârni interes pentru proiectul umanitar The Street Store, primul magazin gratuit pentru persoanele fără adăpost.

Evenimentul va avea loc în data de 3 octombrie în București, pe strada Schitu Măgureanu, chiar pe trotuarul Parcului Cișmigiu. Oricine poate contribui cu haine, încălțăminte și accesorii, iar persoanele fără adăpost pot să aleagă ceea ce au nevoie.

Ședința foto disponibilă aici face parte dintr-o campanie pentru The Street Store. Fotografiile cu persoane fără adăpost, postate inițial pe Facebook au strâns deja peste 1.100 de interacțiuni, printre care și share-uri de la artiști români precum Lora, și binecunoscuți bloggeri români.

Scopul fotografiilor este să atragă atenția asupra problemelor cu care persoanele fără adăpost se confruntă în special înainte de începerea sezonului rece. Vrem să încurajam cât mai mulți oameni să doneze hainele și pantofii care și-au terminat viața în garderobă,  dar care ar putea fi de mare ajutor celor fără adăpost.

ollie gang shop x street store

credit foto: Andrei Nemirschi

La Street Store, persoanele fără adăpost au parte de o experiență de cumpărături completă și prietenoasă, având șansa de a-și alege și chiar de a refuza ceea ce nu li se potrivește.

The Street Store a luat naştere în Africa de Sud şi a fost preluat apoi în toată lumea.

“Ne propunem să fie mai mult decât o acţiune de donare de îmbrăcăminte. Scopul este de a le oferi oamenilor fără posibilităţi financiare aceleaşi drepturi ca celor ce pot plăti pentru hainele pe care şi le doresc”, spun inițiatorii proiectului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.