Tendințe în ținuta masculină de toamnă – iarnă Tendințe în ținuta masculină de toamnă – iarnă
Vlad Mariș, Managing Director Mariș – Made to Measure, dezvăluie care sunt tendințele în vestimentația business, în noul sezon. Dacă suntem atenți la culori... Tendințe în ținuta masculină de toamnă – iarnă

Vlad Mariș, Managing Director Mariș – Made to Measure, dezvăluie care sunt tendințele în vestimentația business, în noul sezon.

Dacă suntem atenți la culori constatăm că din ce în ce mai multa lume poartă maro-ul. Comparativ cu acum câțiva ani, când albastrul era la putere, în ultimul timp maro-ul a început să își facă din ce în ce mai simțitor prezența. Adoptarea acestei culori a deschis calea către celelalte nuanțe potrivite toamna și iarna: roșu-cărămiziu, verde închis, alături de versatilul bleumarin.

În ceea ce privește modelul, carourile au devenit alegerea domnilor, chiar și în business. Mai evidente sau mai fine, din ce în ce mai multe costume în carouri apar la conferințe, întâlniri, mese rotunde.

Nici sacoul nu rămâne neschimbat, deoarece tot mai mulți oameni de afaceri încearcă sacoul la două rânduri. Și își dau seama că din încercări vine succesul, deoarece acest model oferă vizual o postură mai impunătoare, foarte utilă în orice domeniu. Astfel, putem afirma că sacoul la două rânduri a devenit noul power suit.

Rămânem în acestă zonă și constatăm că din ce în ce mai mulți domni de business adoptă accesorizarea cu o batistă de buzunar. Devine astfel din ce în ce mai adevarată regula: “Niciun sacou fără batista la piept”.

Coborâm în partea de jos a ținutei și constatăm că pantofii tip loafer capătă amploare. Dacă acum 5 ani nu erau purtați de aproape nimeni și, mai mult, atunci când erai văzut încălțat cu acest model erai luat în derâdere, lucrurile s-au schimbat între timp.
Au reușit să se integreze și în societatea de business din România, fiind purtați din ce în ce mai des. Deci nu îi ocoliți!

Pentru că vremea se răcește trebuie să fim pregătiți! Astfel, să înlocuim vechiul fes marinăresc cu o pălărie în tendințe, ce protejează de frig, de ploaie și ninsoare.

Paltoanele de iarnă negre și gri au fost înlocuite de paltoanele bleumarin și camel, fiind accesorizate cu revere de blana sau cu gulere de catifea, în ton sau în contrast cu țesătura paltonului.

Foto 2

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.