Producătorul Vinului Cavalerului și al Terra Romana mizează pe turism oenologic Producătorul Vinului Cavalerului și al Terra Romana mizează pe turism oenologic
Compania S.E.R.V.E. (Societatea Euro-Romană de Vinuri de Excepție), una dintre cele mai vechi firme private de vinuri din România, anunță pentru anul 2015, o... Producătorul Vinului Cavalerului și al Terra Romana mizează pe turism oenologic

Compania S.E.R.V.E. (Societatea Euro-Romană de Vinuri de Excepție), una dintre cele mai vechi firme private de vinuri din România, anunță pentru anul 2015, o creștere a vânzărilor de 3,5 %.

După ce anul 2014 a reprezentat un an de stabilizare a ofertei de piață în sectorul viti-vinicol, în 2015 cererea de vinuri produse de către S.E.R.V.E a crescut, atât datorită politicii firmei de a se concentra pe preferințele pieței căreia i se adresează, cât și datorită raportului bun calitate-preț, un atribut important în filosofia S.E.R.V.E.

,,Spre deosebire de alte activități economice sau agricole, în viticultură creșterile spectaculoase de vânzări caracterizează primii 5 până la 8 ani de activitate, după care, producțiile fiind limitate, creșterile se stabilizează. Cu toate acestea, mă bucură evoluția pieței românești de vinuri și, mai ales, fidelitatea consumatorilor față de vinurile noastre. Acest lucru ne poate face să estimăm în continuare creșteri stabile, de câteva puncte procentuale, și pentru anii viitori,” declară Mihaela Tyrel de Poix, proprietar S.E.R.V.E.

Crama S.E.R.V.E. de la Ceptura, dar și zona Dealu Mare în general, se bucură și de numeroase vizite din partea iubitorilor de vinuri, curioși să afle secretele procesului de producție, dovadă fiind creșterea semnificativă a cererilor pentru turismul oenologic.

SERVE - CEPTURA 2Vizitele la crama și podgoriile S.E.R.V.E se pot organiza în grupuri de 10 până la maximum 35 de persoane și pot avea loc de luni până vineri, între 10:00 și 17:00, dar și în weekend, pe bază de programare. Prețurile pachetelor pentru degustări pornesc de la 40 de lei și ajung până la 100 de lei de persoană, în funcție de numărul vinurilor degustate și complexitatea prezentării, incluzând și o sticlă de vin oferită fiecărui participant la degustare (din gama Vinul Cavalerului, Terra Romana sau un Cuvée, în funcție de pachetul de degustare ales).

Un alt serviciu oferit de către S.E.R.V.E., pentru care numărul de solicitări este în creștere, îl reprezintă organizarea de degustări private, pentru companiile care doresc să ofere partenerilor de afaceri sau angajaților o experiență diferită față de teambuilding-urile sau întâlnirile obișnuite.

S.E.R.V.E. își trage obârșia dintr-un vechi domeniu viticol corsican, cu o istorie de peste 500 de ani – Domaine Peraldi. Familia Tyrel de Poix, începând cu contele de Poix, tatăl lui Guy de Poix (fondatorul S.E.R.V.E.), a făcut astfel încât acest domeniu să renască după aproape un secol de uitare.

Guy de POIX a moștenit de la tatăl său spiritul de aventură, curajul, respectul pentru lucrul bine făcut, dar și … la joie de vivre-ul tipic franțuzesc. Astfel, în 1994, când a pus bazele poveștii SERVE, Guy și-a promis că va ,,creaʼ’ în România L’experience française du vin, ceea ce se traduce printr-o desfătare a tuturor simțurilor: degustarea vinurilor este o experiență cu adevărat „completă”, atunci când acestea sunt asociate cu preparatele culinare potrivite fiecărui soi.

SERVE - CEPTURA 3S.E.R.V.E este prima firmă privată de vinuri din România, fiind înființată în 1994 de către  contele Guy Tyrel de Poix, în parteneriat cu soția sa, Mihaela. După 21 de ani de activitate pe piața românească, S.E.R.V.E. deține 116 ha de vie (60 ha în Dealu Mare și 56 ha la Cogealac), iar investiția depășește 2,5 milioane de euro pentru crama de la Ceptura, care are capacitatea de 15.000 hl.

S.E.R.V.E. a fost prima firmă care a produs vinul roze sec, prima care a plantat Chardonnay în zona Dealu Mare și care a înființat Clubul Cavalerilor, locul virtual de întâlnire pentru amatorii de vin. Producția totală de vinuri ajunge la 800.000 de sticle pe an. Compania produce două game de vin, Vinul Cavalerului și Terra Romana, dar și „grand vins”, cum ar fi Cuvee Charlotte, Cuvee Amaury, Cuvee Guy de POIX și Cuvee Alexandru. 40% din producție este exportată în Canada, SUA, Belgia, Franta și Germania.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.