Anchetele și reportajele marca România, te iubesc!  se întorc la PRO TV Anchetele și reportajele marca România, te iubesc!  se întorc la PRO TV
Emisiunea care le arată românilor fața nevăzută a țării lor, cum se iau deciziile dincolo de ușile închise, cum afectează acestea viața tuturor, dar... Anchetele și reportajele marca România, te iubesc!  se întorc la PRO TV

Emisiunea care le arată românilor fața nevăzută a țării lor, cum se iau deciziile dincolo de ușile închise, cum afectează acestea viața tuturor, dar care a și reușit să schimbe legi importante în România, dă startul sezonului cu numărul opt, duminică, 27 septembrie, ora 18:00.

Pentru noul sezon, echipa România, te iubesc!, formată din Cristian Leonte, Alex Dima, Rareș Năstase, Cosmin Savu, Anca Nastasi și Paula Herlo, a pregătit o serie de anchete și reportaje în care sunt vizate marile probleme, fraude, furturi și devalizări din sistemele care ne afectează pe toți: sănătate, învățământ, administrație și industrie.

În prima ediție Alex Dima, corespondent special Știrile PRO TV, a umărit îndeaproape fenomenul Arsenie Boca: “Asistăm la o adevărată arsenizare a României. Peste 90% dintre români au auzit de Arsenie Boca, iar mai bine de 30% vor canonizarea lui. La Prislop, locul în care este înmormântat părintele Arsenie, ajung în fiecare zi 3-4 mii de oameni. De 1 mai au fost acolo peste 100.000 de români. Este cel mai mare pelerinaj din ortodoxia vremurilor noastre.”

Romania, te iubesc! (1)

Romania, te iubesc! (2)În mass-media apar tot felul de întâmplări: tablourile părintelui plâng, iar chipul său apare pe pereți sau pardoseli. Există o adevărată industrie cu obiecte kitsch, made in China, care îl au în centru pe Arsenie Boca. Apar zeci de cărți cu viața părintelui, care sunt retipărite imediat în tipografii fantomă și scoase pe piață. Mulți dintre cei care ajung la Prislop nu știu cine a fost Arsenie Boca.”, a adăugat Alex.

“În acest context, apare firesc întrebarea: cine este Arsenie Boca? Ce-a făcut, ce a scris? Cine stă în spatele brandului Arsenie Boca. Nu cumva toată această arsenizare este o dovadă a crizei în care se află poporul român și care caută cu disperare o ieșire la liman? Ce spune biserica despre acest fenomen? Sunt intrebări la care am căutat răspuns. Și l-am găsit!”, a declarat Alex Dima.

Toate reportajele marca România, te iubesc! pot fi văzute pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro sau pe voyo.ro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.