TV-urile 4K sunt deja istorie: Sharp vinde primul televizor cu 8K. Cât costă? TV-urile 4K sunt deja istorie: Sharp vinde primul televizor cu 8K. Cât costă?
Tehnologia 4K este folosită deja de tot mai mulți producători de electronice din întreaga lume, deși conținutul pentru ecranele de acest gen nu este... TV-urile 4K sunt deja istorie: Sharp vinde primul televizor cu 8K. Cât costă?

Tehnologia 4K este folosită deja de tot mai mulți producători de electronice din întreaga lume, deși conținutul pentru ecranele de acest gen nu este încă la fel de dezvoltat (sunt doar câteva companii de televiziune, în special în Japonia, dar și prin Europa, care au realizat programe și clipuri în format 4K).

Chiar și ultimele smartphone-uri lansate de Apple (iPhone6s și iPhone 6s Plus) pot filma 4K.

Însă cei de la Sharp, unul dintre pionierii ecranelor care pot reda 4K, au decis că este momentul să ridice ștacheta. Așa că au anunțat primul TV din lume care funcționează cu tehnologie 8K.

LV-85001, este un monitor cu diagonală de 85 de inci, care are un  TV tuner integrat. Deși nu există în acest moment și conținut 8K, TV-ul ar putea fi util pentru testele ce vor fi făcute, cel mai probabil, începând cu anul viitor.

Sharp și-a propus să vândă ecranul ca și un instrument util pentru zona business, pentru oamenii de afaceri care au nevoie în sălile de conferințe de un monitor care să ofere rezoluție ultra-high.

8K înseamnă o rezoluție de 7680 x 4320, adică 104 pixeli per inch. Costul monitorului Sharp eset de circa 133.000 de dolari, iar acesta va fi disponibil începând cu 31 octombrie.

Conform informațiilor vehiculate în presa internațională, televiziunea publică japoneză NHK va începe în 2016 testele pentru a difuza conţinut 8K, care vor fi urmate de un număr semnificativ de transmisiuni prin satelit în 2018 şi de o extindere a acestei tehnologii la nivel mondial până în 2020, la timp pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

4K reprezintă o tehnologie Ultra Definition/Quad Full HD, cu o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli, în esență, de 4 ori peste rezoluție Full HD. Conform unor informații citate recent de Mediafax, Fashion One 4K, prima televiziune internaţională Ultra HD, lansată la începutul lunii septembrie, a declanşat o ofensivă a acestei tehnologii superioare la nivel mondial, peste o mie de canale în noul standard urmând să fie disponibile până în 2025.

Potrivit unor statistici, până în anul 2025, vor exista pe piaţa mondială de televiziune 1.053 de canale care vor difuza programe în format Ultra HD, dintre care 220 vor emite în Europa. În prezent, ar fi disponibile circa 1.200 de filme şi show-uri în 4K, numărul acestora urmând să crească cu 200 până la sfârşitul anului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.