Prin ce orașe europene ne plimbăm la început de toamnă și în ce destinații exotice ne finisăm bronzul? Prin ce orașe europene ne plimbăm la început de toamnă și în ce destinații exotice ne finisăm bronzul?
Românilor le place să meargă în city-break-uri chiar și după ce lunga vacanță de vară s-a terminat și, pentru această toamnă, destinațiile alese de... Prin ce orașe europene ne plimbăm la început de toamnă și în ce destinații exotice ne finisăm bronzul?

Românilor le place să meargă în city-break-uri chiar și după ce lunga vacanță de vară s-a terminat și, pentru această toamnă, destinațiile alese de ei sunt Berlin, Barcelona și Paris (care reprezintă 39,3% din totalul rezervărilor făcute în această perioadă), potrivit datelor Tripsta.

Larnaca, Atena și Praga sunt și ele destinații preferate de români pentru vacanțe de scurtă durată care au loc după ce vara s-a terminat (14,6% din totalul rezervărilor).

Țările europene învecinate au și ele destinații atractive pentru city-break-urile călătorilor români în căutare de excursii de scurtă durată la începutul toamnei. Între destinațiile preferate din țările vecine se regăsesc Dubrovnik (Croația), apoi Sofia, capitala Bulgariei.

Dorind să descopere locuri noi și să experimenteze stiluri de viață diferite, călătorii români au rezervat călătorii de scurtă durată și către destinații neobișnuite dar pline de cultură și istorie, aflate departe de continentul European: de la coastele Africii la America de Sud sau China (14,6% din totalul rezervărilor).

Femei versus bărbați: ce aleg călătorii români să viziteze în această toamnă?

În condițiile în care rezervările făcute de femei și cele realizate de bărbați sunt aproape egale ca proporții (51%-49%), principalele trei destinații au fost aceleași pentru toți călătorii. Cu toate acestea, femeile au rezervat mai multe călătorii spre Paris, în timp ce bărbații au ales mai des Barcelona pentru city-break-uri, în timp ce Berlinul a fost principala destinație pentru toți călătorii pentru această perioadă.

Iasi_Tel_AvivÎn ceea ce privește rezervările pentru destinații exotice, 67% dintre ele au fost făcute de către bărbați, care au planificat călătorii către destinații precum Agadir (Moroc), Amman (Iordania), Medellin (Columbia) și Tel Aviv (Israel), în timp ce femeile au ales Zhengzhou (China) și Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Desktop vs mobil în planificarea city-break-urilor de toamnă ale românilor

Atunci când și-au planificat călătoriile scurte de toamnă, românii au folosit în principal desktop-uri  (91%) pentru rezervări și achiziția de bilete de călătorie, în timp ce aproape o zecime dintre ei (9%) au folosit dispozitive mobile pentru a face același lucru.

Bărbații au fost cei care au realizat 67% din totalul rezervărilor de pe mobile, în timp ce rezervările făcute prin intermediul computerelor de tip desktop au fost realizate în proporție aproape egală de femeile și bărbații români  pasionați de călătorie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.