P3 va livra un centru de distribuţie pentru Peugeot Citroen P3 va livra un centru de distribuţie pentru Peugeot Citroen
P3,  investitor specializat și dezvoltator de proprietăți europene de logistică, va livra un Build-to-Suit (BTS) de 20,000 m2 destinat distribuţiei de piese auto la... P3 va livra un centru de distribuţie pentru Peugeot Citroen

P3,  investitor specializat și dezvoltator de proprietăți europene de logistică, va livra un Build-to-Suit (BTS) de 20,000 m2 destinat distribuţiei de piese auto la Niedersachsenpark în Neuenkirchen, în nord vestul Germaniei, pentru compania Peugeot Citroen Deutschland GmbH.

Acesta va fi primul proiect de ultimă generaţie dezvoltat de P3 în vestul Europei, proiectat şi construit la cele mai înalte standarde ecologice pentru a asigura reducerea costurilor operaţionale şi a consumului de energie. Noua clădire va creşte portofoliul P3 din Germania – care include deja opt depozite – la 307,791 m2.  Clădirea va deveni hub-ul central al Peugeot Citroen, care este destinat distribuţiei de piese auto atât în Germania cât şi în alte ţări din Europa.

Proiectul se va numi P3 Niedersachsenpark şi va creşte portofoliul pan-European al P3, pentru prima dată, la peste trei millioane de m2.

Un teren de patru hectare a fost deja identificat pentru construcţia clădirii, care va cuprinde 17,000 m2 de spaţii pentru depozitare, plus 1,053 m2 de birouri şi 2,098 m2 de mezanin, oferind, de asemenea, posibilitatea de expansiune. Clădirea are ca termen de finalizare luna aprilie a anului viitor.

Noul Managing Director al Germaniei, Jürgen Diehl, a declarat: “Această clădire marchează intenţia nostră de a ne dezvolta în Germania şi în vestul Europei,  unde dorim să creştem portofoliul existent, să oferim clienţilor noştri soluţii BTS construite conform cerinţelor lor. Am colaborat strâns cu Peugeot Citroen pentru a dezvolta spaţiul perfect pentru operaţiunile lor, care să fie conform cerinţelor companiei din prezent, dar şi pentru a putea fi ușor adaptat pentru nevoile lor viitoare. Poziţia strategică a parcului va fi ideală pentru afacerile lor de peste hotare. “

Colaborând cu Peugeot Citroen, P3 va implementa în noua clădire o serie de caracteristici ecologice şi de reducere a consumului de energie, inclusiv structuri de lemn stratificat pentru acoperiș, placări eficiente energetic, iluminat inteligent, toalete cu eficientizarea consumului de apă şi chiuvete cu apă încălzită prin intermediul panourilor solare, precum şi puncte de încărcare a vehiculelor electrice.  Centrul de distribuţie va avea opt docuri de încărcare,  10 uşi pentru camioane Sprinter şi o înălţime utilă a spaţiilor de 10 m, plus locuri de parcare pentru 60 de autovehicule.

Niedersachsenpark este situat la nord vest de Lower Saxony, pe autostrada A1 la ieşirea Neuenkirchen-Vörden şi cu acces imediat către A30 (25 km; intersecţia Osnabrueck / Lotte). Locaţia excelentă oferă acces uşor către nord vestul Germaniei, către Ruhr şi, de asemenea, către ţările învecinate – Olanda şi Danemarca.

În parc se află peste 52 de companii, printre care și Adidas, Grimme Landmaschinefabrik sau Adolf Würth  GmbH & Co.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.