Crama Liliac anunță lansarea colecției Private Selection Crama Liliac anunță lansarea colecției Private Selection
La aniversarea a 5 ani de existență, Crama Liliac anunță lansarea colecției Private Selection. Aceasta include Orange Chardonnay Private Selection 2014, primul vin orange din... Crama Liliac anunță lansarea colecției Private Selection

La aniversarea a 5 ani de existență, Crama Liliac anunță lansarea colecției Private Selection. Aceasta include Orange Chardonnay Private Selection 2014, primul vin orange din România, Pinot Noir Private Selection 2013, Merlot Private Selection 2013, Liliac Red Cuvée 2014, cupaj Fetească Neagră și Merlot. Vedeta colecției Private Selection este TITAN Fetească Neagră 2013.

AMB (2)«Fiecare poveste are nevoie de un erou, iar acesta, în cazul nostru, este TITAN.  Atunci când am degustat primele mostre am știut cu certitudine că acesta va fi unul dintre vinurile noastre care vor face istorie. Și, pentru că deja avusesem ideea de a alege un vin roșu care să reprezinte produsele noastre, am ales în mod special un soi autohton, fără egal pe piața internațională, care este foarte competitivă. Din două butoaie de stejar transilvănean am produs o serie limitată de 600 de sticle numerotate individual, disponibile doar pentru un cerc restrâns de clienți. Prin lansarea acestui vin ne dorim să creștem reputația zonei Lechința ca fiind o regiune de vinuri roșii»

Alfred Michael Beck, fondator al Cramei Liliac și proprietar al amb Holding România

Tot în acest an aniversar, Crama Liliac a devenit partener al Festivalului George Enescu, lansând Cuvée Enescu Sauvignon Blanc & Fetească Regală 2013 și Cuvée Enescu Fetească Neagră 2013, vinuri disponibile în rețeaua de restaurante a grupului City Grill și a magazinelor Comtesse de Barry.

Odată cu finalizarea procesului de dezvoltare a facilităților de producție, amb Wine își consolidează poziția pe piața vinurilor premium, având ca obiectiv o cifră de afaceri de 4 mil lei în 2015.

amb Wine deține 52 ha plantate cu struguri de soiuri nobile în regiunea Batoș (Mureș) și Vermes-Lechința (Bistrița-Năsăud) și are o capacitate de producție de 260.000 l, utilizând cele mai moderne tehnologii de vinificare, inclusiv metoda schilfwein, o premieră în România, folosită pentru producerea vinului de desert Nectar de Transylvania.

Descrierea vinurilor

TITAN Fetească Neagră 2013

Culoarea roșu-rubiniu, foarte intensă, indică un vin matur și foarte complex. Buchetul este incomparabil de mure, prune coapte, rozmarin, cu note de mentă, piper și vanilie, la final.

Pe cerul gurii vinul este plăcut și are o structură densă, oferind echilibru aromelor puternice. Finisajul este lung și foarte aromat.

Recomandăm să îl asociați cu: friptură de vită marinată, mușchi de vită cu gorgonzolla, paste cu porcini, brânzeturi măturate.

Orange Chardonnay Private Selection 2014 

Vin cu o culoare ușor portocalie tipică, cu tente de ocru. Vinul nefiind filtrat, este ușor tulbure și poate conține resturi de drojdii datorită perioadei lungi de macerare.

Are puternice arome de fructe coapte date de cele șase luni de macerare.  Chiar dacă a fost învechit timp de opt luni în butoaie de stejar transilvănean, vinul este plăcut pe cerul gurii, cu arome fine de fructe și ușoare tente de stejar în post gust.

Recomandăm să îl asociați cu: preparate din bucătăria mediteraneeana, bazată pe carne de pește. Extradordinar cu piept de rață cu afine.

Pinot Noir Private Selection 2013

O culoare vișinie puternică, cu nuanțe portocalii, care indică un vin matur. Aroma intensă de cireșe și prune amintind de Pinot-ul Lumii Noi – evidențiat de aromele puternice de stejar matur (opt luni în butoaie de stejar transilvănean). Aromele complexe  de fructe și  condimente și post gustul prelung învăluie cerul gurii. Un Pinot elegant, dar viguros, cu potențial de păstrare pe termen lung.

Mâncăruri recomandate: friptură cu legume la grătar – testat și recomandat cu căldură de oenologul nostru.

Merlot Private Selection 2013

O culoare roșie – rubinie indică un vin matur, cu arome de cireșe negre și prune, urmate  de hinturi de vanilie și stejar. Gustul se deschide treptat cu note de cireșe, vanilie și ciocolată amăruie. După nouă luni de învechire în butoaie de stejar, vinul oferă o senzație catifelată pe cerul gurii și un post gust prelung.

Recomandare: roșii coapte, vită Bourguignon și cotlet de miel la grătar.

Liliac Red Cuvée Fetească Neagră & Pinot Noir 2014

Culoarea acestui vin este de un roșu-purpuriu. Aromele sunt de fructe dulci de pădure, afine și cireșe mici și negre amare, la care se adaugă, la final, nuanțe de cuișoare și piper. Gustativ, simțim și prospețimea taninurilor suple și perfect integrate, cu note suave de vanilie și scorțișoară.

Un vin excelent pentru preparatele din carne de miel, goulash, mâncăruri din bucătăria mediteraneeana și brânzeturi maturate.

LILIAC george enescu_layout

Cuvée Enescu  Sauvignon Blanc & Fetească Regală 2013

Culoarea galben-verzuie indică un vin tânăr, cu arome de flori de soc și mere verzi. Este un vin elegant, corpolent, cu arome exotice și aciditate moderată bine integrată.

Mâncăruri recomandate: însoțește foarte bine carnea albă, peștele și legumele prospete.

Cuvée Enescu Fetească Neagră 2013

Culoarea este proaspătă și limpede, de un roșu-rubiniu, însoțită de o aromă de fructe de pădure și un miros puțin înțepător. Pe cerul gurii vinul este bine balansat și armonios, ceea ce îl face foarte plăcut la gust și perfect pentru relaxarea de după muncă.

Mâncăruri recomandate: carne de vițel, brânzeturi și prosciutto

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.