Apple are tabletă gigant cu stylus. Ah…și două noi iPhone-uri cu interfață 3D touch – FOTO&VIDEO Apple are tabletă gigant cu stylus. Ah…și două noi iPhone-uri cu interfață 3D touch – FOTO&VIDEO
Au trecut aproape 9 ani de zile de când Steva Jobs arăta lumii întregi unul dintre cele mai revoluționare gadgeturi ale acelui moment, un... Apple are tabletă gigant cu stylus. Ah…și două noi iPhone-uri cu interfață 3D touch – FOTO&VIDEO

Au trecut aproape 9 ani de zile de când Steva Jobs arăta lumii întregi unul dintre cele mai revoluționare gadgeturi ale acelui moment, un smartphone în care erau contopite 3 produse: un iPod cu ecran generos, un telefon cu touchscreen și un device pentru comunicare prin internet.

Evident, e lesne de înțeles de ce atunci era “revoluționar” și “magic”.

Aseară însă, într-un eveniment extrem de așteptat de presă și de fanii companiei americane, am petrecut 2 ore căutând prin mulțimea de informații aruncate de cei de la Apple și de invitații lor, acele detalii care ar aduce un element de magie și celor mai noi gadgeturi ale companiei. Din păcate, prezentările Wow! pot fi rezumate în cel mult 30 de minute. Pentru restul, un comunicat de presă ar fi fost mai mult decât suficient.

Mai întâi de toate trebuie să notăm faptul că Tim Cook a luat o decizie destul de controversată, pe care Jobs nu ar fi acceptat-o, cel puțin în situația de atunci: a lansat, în sfârșit, un iPad cu ecran generos (12,9 inci), pentru care are ca target mediul de business, dar i-a acordat ca însoțitor (în cazul în care utilizatorul dorește să îl cumpere), un stylus.

“Imediat ce ai un stylus ești terminat”, spunea Steve Jobs, încăpățându-se să respingă ideea ca vreunul dintre produsele companiei sale să aibă vreodată așa ceva.

Să fie pur și simplu un moft al lui Cook, sau o strategie foarte bine pusă la punct? Ecranul generos și stylusul s-ar putea dovedi a fi marketeri extrem de importanți (în contextul în care compania și-a propus clar să țintească segmentul corporate), mai ales că Apple este un brand preferat în rândul designerilor și al oamenilor de afaceri. Odată cu introducerea noilor produse, gigantul american ar putea primi un nou set de clienți fascinați de tableta sa gigant și de pixul ei.

Revenim la iPad după ce vă prezentăm, pe scurt, anunțurile din cadrul #AppleEvent de ieri:

  1. Apple Watch:

În timp util pentru a prinde grosul vânzărilor de sărbători și a capitaliza dorința de etalare a fanilor săi care i-au putea aduce milioane bune de dolari în conturi, Apple a dezvăluit o serie de trăsături noi de design pentru smartwatch-ul din portofoliu. Compania a intrat într-un parteneriat cu Hermes, celebrul brand din industria luxury, introducând 3 noi curele din piele, dar și câteva noi opțiuni pentru modelul sport.

În plus, au apărut câteva aplicații noi (oficialii companiei spun că în AppStore sunt 10.000 de aplicații pentru smartwatch). Ni s-a părut foarte cool Airstrip, o aplicație medicală care permite medicilor să monitorizeze de la distanță funcțiile vitale ale pacienților. Airstrip poate fi folosită și pentru gravide, fiind posibilă chiar monitorizarea bătăilor inimii fătului.

  1. iPad Pro & iPad mini 4

Noua tabletă Apple s-a lăsat destul de mult așteptată, dar a meritat. Producătorul american a dezvăluit întregii lumi cea mai mare tabletă produsă până acum, iPad Pro, cu ecran de 12,9 inci. Gadgetul are un procesor A9X, fiind de 1,8 ori mai rapidă decât iPad Air 2 și chiar cu 80% mai puternică decât laptopurile livrate în ultima jumătate de an. “iPad este expresia supremă a viziunii noastre legate de viitorul calculatoarelor”, au spus oficialii Apple pe scena auditoriului din San Francisco.

Tableta are 4 boxe, iar intensitatea sistemului audio se redistribuie în funcție de cum ții tableta. Gadgetul are o baterie ce oferă autonomie de 10 ore și un ecran cu 5,6 milioane de pixeli care îl ajută să fie competitiv cu laptopurile tradiționale.

Vine la pachet și cu 2 accesorii interesante, o tastatură fizică, similară celei a Microsoft Surface, dar și un stylus extrem de util în momentul în care dorești să desenezi sau să transformi ecranul tabletei într-un carnet digital.

“Am fost uimiți câte lucruri noi și neașteptate fac oamenii cu iPad-urile, așa că ne-am întrebat cum putem duce tableta la un alt nivel”, au mai spus cei de la Apple.

Așa că au integrat softuri profesionale ale Microsoft și Adobe. Gigantul software a venit cu o versiune proprie a Office (Office for iPad), Adobe Photoshop Fix este o aplicație nouă care permite retușarea fotografiilor cu ajutorul stylus-ului, iar PowerPoint poate converti cerneala stylus-ului în obiecte pe care le poți folosi în slide-uri.

Ținta sa, adică utilizatorii corporate, este evidentă doar uitându-ne la preț: varianta de 32 GB costă 799 de dolari, în timp ce variant de 128 GB pornește de la 949 de dolari, iar suportul LTE duce prețul la 1.079 dolari. Accesoriile au prețuri de 99 de dolari (pentru stylus) și 169 de dolari (smart keyboard).

Dacă vă doriți să vă jucați pe cea mai mare tabletă Apple de până acum, ea va fi disponibilă, alături de tastatură și stylus, începând cu luna noiembrie.

iPad mini nu a fost centrul prezentării de aseară, cum nu a fost nici elementul central al modificărilor. Tableta mini are ecran de 7,9 inci și aceleași caracteristici hardware ca iPad Air 2 și va costa 399 de dolari. În același timp, varianta anterioară, iPad mini 2 va avea un preț redus, de 269 de dolari.

  1. Apple TV:

Mini-consola Apple TV va fi comercializată la prețuri între 149 de dolari și 199 de dolari, în funcție de nivelul de stocare al datelor.

Versiunea nouă a Apple TV, disponibilă de la sfârşitul lunii octombrie, va fi compatibilă cu Siri şi va avea o mică telecomandă pentru senzorii de mişcare. Siri interacţionează cu subsolul ecranului la comanda utilizatorului. Siri va putea efectua căutări în aplicaţiile video, între care Hulu, HBO, Netflix şi Showtime, pentru găsirea programelor de vizionat. Dispozitivul permite utilizatorilor să joace jocuri video.

Apple TV este lansat cu propriul sistem de operare (tvOS), care permite dezvoltatorilor să construiască aplicaţii pentru televiziune.

  1. iPhone 6S:

Spre finalul evenimentului, Apple a prezentat și cele două noi telefoane cu care va încerca să ia fața rivalilor de pe Android, iPhone 6S și iPhone 6S Plus.

Ambele telefoane au carcase din aluminiu, un aliaj creat special pentru Apple, și vor fi disponibile în culorile argintiu, auriu, gri și rose gold.

Noul iPhone 6S, cu un ecran de 4,7 inci, şi iPhone 6S Plus, cu ecran de 5,5 inci, sunt prevăzute cu tehnologia Apple 3D Touch. O versiune anterioară este cunoscută ca Force Touch pe dispozitivele Apple Watch, care oferă o funcţionalitate variată bazată pe cât de ferm este apăsat ecranul.

O altă funcţie nouă pentru iPhone este Live Photos, prin care fotografiile încep să se mişte ca şi când ar fi video, atunci când utilizatorul apasă ecranul timp de câteva secunde.

Telefoanele sunt echipate cu cipuri A9 de 64 de biţi, o funcţie îmbunătăţită de citire a amprentei Touch ID pentru Apple Pay, precum şi cu o cameră foto principală de 12 megapixeli (iSight), care captează cu 50% mai mulţi pixeli decât predecesoarea sa, și poate filma 4K. Camera frontală este de 5 megapixeli cu Retina Flash, care este de 3 ori mai puternic decât blițul normal.

În ciuda trăsăturilor adăugate, care necesită foarte mult spațiu de stocare, noile iPhone vor avea și variante de 16 GB. Prețul telefoanelor pornește de la 199 de dolari la 399 de dolari pentru 6S, și de la 299 de dolari la 499 de dolari pentru 6S Plus (prețul este în funcție de capacitatea de stocare și la contract de 2 ani cu un operator de telefonie mobilă).

Pre-comenzile pentru cele două smartphone-uri Apple încep din data de 12 septembrie, gadgeturile fiind disponibile pentru vanzare odată cu 25 septembrie (iPhone-urile 6S vor fi disponibile în 11 țări: Australia, Canada, China, Franța, Germania, Marea Britanie, SUA, Japonia, Noua Zeelandă, Singapore, Hong Kong).

Sistemul de operare pentru iPhone, iOS 9 va fi lansat pe 16 septembrie.

Sursa foto: www.theverge.com & www.apple.com

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.