New Trends: cum arată viitorul tichetelor de masă New Trends: cum arată viitorul tichetelor de masă
Vei primi instant tichetele și vei putea face plăți în mai puțin de 3 secunde: tichetele de masă electronice Ticket Restaurant sunt emise pe... New Trends: cum arată viitorul tichetelor de masă

Vei primi instant tichetele și vei putea face plăți în mai puțin de 3 secunde: tichetele de masă electronice Ticket Restaurant sunt emise pe carduri contactless.

Edenred, cel mai mare emitent de tichete și carduri preplătite de beneficii extrasalariale, emite tichete de masă electronice pe carduri Ticket Restaurant, care permit plăți contactless și plăți online.

Pentru companii, distribuirea tichetelor electronice către angajați se va realiza în doar câteva minute, chiar și pentru companiile gigant cu zeci de mii de salariați: cardurile Ticket Restaurant se pot reîncărca lunar, cu un simplu click. Angajații își vor putea verifica oricând soldul, istoricul tranzacțiilor sau cele mai apropiate restaurante și magazine în care pot plăti cu carduri de masă.

Circa 2 milioane de angajați beneficiază în prezent, în România, de tichete de masă, care sunt scutite de taxe salariale și patronale (se aplică doar impozitul pe venit salarial, de 16%), suma acordată fiind de 9.41 lei pentru fiecare zi lucrătoare efectuată. Valoarea lunară a tichetelor de masă pentru un salariat este astfel de aproximativ 200 lei, ceea ce reprezintă mai mult de un sfert din salariul minim net.

Cardurile și tichetele de masă pe hârtie au reglementări fiscale identice și vor continua să co-existe.

CARDURI CONTACTLESS Ticket Restaurant

Peste 35.000 de companii acordă tichete de masă Ticket Restaurant, emise de Edenred, către mai mult de 1 milion de angajați în România.

“Odată cu introducerea cardurilor Ticket Restaurant, ne dorim ca mai mult de 100.000 de angajați să facă tranziția către carduri, în primul an de funcționare. Ei se vor alătura celor peste 26.000.000 de beneficiari ai cardurilor emise de Edenred la nivel internațional”, spune Vianney DU PARC, Director General al Edenred România.

Cardurile de masă Ticket Restaurant, emise de Edenred, sunt dezvoltate sub sigla MasterCard și funcționează similar cu cardurile bancare, însă, neavand un cont bancar asociat, ele nu impun costuri de administrare pentru beneficiari. Cardurile Ticket Restaurant sunt carduri cu cip si utilizează tehnologia Contactless, care permite efectuarea de plăți rapide fără necesitatea introducerii codului PIN pentru plăți sub 100 lei, în cadrul unităților care afișează sigla PayPass. În cazul tranzacțiilor de peste 100 de lei, tranzacțiile sunt aprobate prin introducerea codului PIN.

Card Ticket Restaurant Romania

“Dacă o plată cu numerar sau cu tichete de masă în format clasic, pe hârtie, poate dura chiar și câteva minute, plățile cu cardurile Ticket Restaurant pot fi făcute și contactless, prin simpla apropiere a cardului de POS, pentru sume sub 100 de lei. O plată contactless durează mai puțin de 3 secunde”, completează Vianney DU PARC, Director General al Edenred România.

Aplicaţie mobilă pentru beneficiarii tichetelor electronice

În plus, Edenred își propune să creeze servicii cu valoare adăugată pentru clienții și partenerii săi, transformând fenomenul digitalizării într-un obiectiv strategic și o oportunitate pentru companie.

Astfel, salariații care beneficiază de carduri Ticket Restaurant au acces la aplicația mobilă dedicată, dezvoltată de Edenred, putând afla online, pe tabletă sau pe smartphone soldul cardului, istoricul tranzacțiilor și alimentărilor, valabilitatea sumelor încărcate, precum și cele mai apropiate magazine sau restaurante afiliate. Aplicația mobilă este disponibilă pentru platformele iOS, Android și Windows Phone.

Un gigant francez de pe segmentul tichetelor aduce la noi primele vouchere de vacanță în format electronic

Cum funcționează tichetele de masă în alte țări

În majoritatea țărilor din Europa, tichetele de masă există atât în format clasic, pe hârtie, cât și electronic, pe card. Belgia este prima țară din lume care va face tranziția integrală la tichete de masă electronice, în octombrie 2015, iar Franța numără deja peste 80.000 de beneficiari pentru tichetele de masa în format electronic lansate anul trecut.

Grupul Edenred emite deja carduri de masă în 18 țări din Europa, America Latină și Asia. Pe lângă cardurile de masă, Edenred emite și alte tipuri de carduri de beneficii în 37 de țări.  În prezent, 58% din volumul emis de Edenred la nivel internațional în sfera beneficiilor pre-plătite este digitalizat. Tranziția la cardul de masă în România este în concordanță cu strategia grupului Edenred, care prevede o creștere a ponderii soluțiilor electronice în volumul emis la peste 75% până în 2016.

În România, tichetele de masă sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial – aproximativ 2 milioane de salariați primesc  tichete de masă în prezent. Legea care permite emiterea lor și în format electronic a fost adoptată în noiembrie 2013, normele sale de aplicare au apărut în ianuarie 2015, iar în prezent Ministerul de Finanțe este în curs de a autoriza primele companii care pot emite tichete de masă electronice.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.