Cum arată Bentley Bentayga, cel mai rapid SUV din lume – FOTO & VIDEO Cum arată Bentley Bentayga, cel mai rapid SUV din lume – FOTO & VIDEO
Constructorul de autoturisme de lux Bentley și-a dezvăluit primul SUV (sport utility vehicle) din portofoliu, denumit Bentayga. La cei 600 de cai putere pe... Cum arată Bentley Bentayga, cel mai rapid SUV din lume – FOTO & VIDEO

Constructorul de autoturisme de lux Bentley și-a dezvăluit primul SUV (sport utility vehicle) din portofoliu, denumit Bentayga.

La cei 600 de cai putere pe care îi dezvoltă motorul biturbo W12 TSI, Bentayga a și luat titlul de cel mai rapid SUV din lume. Autoturismul de lux ajunge la 100 km/oră în 4,1 secunde și are o viteză maximă de 301 km/oră.

“Provocarea noastră a fost aceea de a duce ideea de SUV la un alt nivel, unul care să denote putere și să aducă o nouă definiție a luxului”, au spus oficialii Bentley.

Pentru un răsfăț total al simțurilor, bolidul de lux vine la pachet cu un set Mulliner Hamper, care include un mini-frigider (ideal pentru acele sticle de Dom Perignon ce trebuie răcite), veselă Linley, pahare de cristal şi o zonă de stocare pentru alimentele uscate.

Scaunele din faţă ale lui Bentayga pun la dispoziție 22 de funcţii de ajustare, plus 6 de masaj, încălzire şi ventilaţie, iar scaunele din spate oferă 18 funcţii. În plus, cei care achiziționează SUV-ul pot cere ca bordul să fie încrustat în diamante, dar și integrarea unui ceas din aur de la manufactura Breitling (care este potrivit automat de un sistem al mașinii).

Bentley Bentayga3

Pentru o personalizare completă, Bentley oferă 17 opţiuni de vopsea a caroseriei, alte 15 nuanţe pentru interior.

Dacă vă gândiți să deveniți proprietarii unui astfel de bolid, trebuie să știți că prețul de vânzare al luxosului SUV este de 160.000 de lire sterline.

Bentley a investit 800 milioane lire sterline în dezvoltarea acestui model şi va mai angaja, până la finalul acestui an, încă 4.000 de persoane care se vor ocupa de producţia maşinii.

Marca de lux a grupului Volkswagen, Bentley a creat deja 1.500 noi locuri de muncă în ultimii doi ani, 1.000 fiind generate doar de proiectul Bentayga. Anul trecut, Bentley a livrat un număr-record de 11.020 maşini, iar oficialii companiei prognozează ca Bentayga să fie vândut anual în 3.500 unităţi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.