Românii au lăsat peste 5 milioane de euro la mare în primul weekend de toamnă Românii au lăsat peste 5 milioane de euro la mare în primul weekend de toamnă
Cei aproximativ 120.000 de turiști români care au petrecut în stațiunile de pe litorul nostru primul weekend din luna septembrie au cheltuit circa 5,5... Românii au lăsat peste 5 milioane de euro la mare în primul weekend de toamnă

Cei aproximativ 120.000 de turiști români care au petrecut în stațiunile de pe litorul nostru primul weekend din luna septembrie au cheltuit circa 5,5 milioane de euro, anunță oficialii Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

“Numărul mare de turişti ajunşi în acest weekend pe litoral a depăşit şi cele mai optimiste aşteptări ale hotelierilor, care au avut un grad de ocupare ca într-un sfârşit de săptămână din plin sezon. Deşi nici asociaţiile de promovare şi nici autorităţile locale n-au promovat litoralul în această perioadă, peste 120.000 de români au ajuns în weekend la mare, iar singurele merite sunt ale hotelierilor care au scăzut tarifele şi ale vremii bune din ultimele zile”, spun reprezetanții FPTR.

Potrivit informațiilor patronatului, din cele 6.144 de locuri scoase la vânzare prin programul “Litoralul pentru toţi”, s-au vândut peste 90%, comparativ cu 70% anul trecut, în primul weekend din septembrie.

“Cheltuielile pentru mâncare şi distracţie au scăzut considerabil faţă de vârful de sezon, când pentru o zi de litoral un turist trebuia să aibă în buzunar minim 150 de lei. Acum, pentru două zilei pe litoral, incluzând cazarea şi masa, un turist a cheltuit, în medie, 200 de lei, aproape cât îl costă transportul până la mare”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR.

Programul “Litoralul pentru toţi”, susţinut exclusiv de hotelierii din staţiunile de la mare, se desfăşoară în perioada 31 august – 11 octombrie şi pune la dispoziţia turiştilor locuri cu tarife reduse cu până la 60%. O vacanţă de şase nopţi la un hotel din Mamaia costă 235 de lei la două stele şi 265 de lei la trei stele, iar în sudul litoralului ajung la 180 de lei la două stele şi la 200 de lei la trei stele.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.