Cele mai bune fotografii din lume ajung în Capitală în cadrul Bucharest Photo Week Cele mai bune fotografii din lume ajung în Capitală în cadrul Bucharest Photo Week
50 dintre cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards (SWPA) 2015, cea mai mare competiție de profil la nivel... Cele mai bune fotografii din lume ajung în Capitală în cadrul Bucharest Photo Week

50 dintre cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards (SWPA) 2015, cea mai mare competiție de profil la nivel mondial, vor fi expuse în perioada 7-16 septembrie la Muzeul Țăranului Român, sala Tancred Bănățeanu.

Expoziția de desfășoară în cadrul Festivalului de Fotografie Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din România, ajuns la a doua ediție.

Anul acesta, vor avea loc aproximativ 45 de evenimente în cadrul festivalului, la care sunt așteptați invitați din Canada,  SUA, Olanda, Polonia,  Ucraina si Republica Moldova. Deschiderea oficială a festivalului, precum și a expoziției Sony World Photography Awards va avea loc astăzi, 7 septembrie, de la ora 16:00.

“Anul acesta s-a stabilit un nou record de participare la cea mai mare competiție de fotografie din lume, lucrările premiate, care pot fi văzute de astăzi la Muzeul Țăranului Român, fiind alese din peste 173 de mii de înscrieri din 171 de țări. Pentru expoziția de la București am reușit să aducem lucrările expuse la Londra, printre care se numără și fotografiile celor doi fotografi români premiați. Este o expoziție la care îi așteptăm pe toți iubitorii de fotografie și care sperăm să îi inspire pe cei care vor să se înscrie în ediția 2016”, a declarat Cătălin Neagu, Group Product Marketing Manager Sony România.

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria “Camera intimă” realizate de Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului “Fotograful anului” la secțiunea “Arhitectură” în cadrul SWPA 2015. Lucrarea sa cuprinde o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România.

„Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul <Camera intimă> au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate,“ a declarat Cosmin Bumbuț la scurt timp după câștigarea premiului.

Totodată, amatorii de fotografie vor putea admira și lucrarea “Alesul oilor”,  de Auraș Mihaiu, câștigător al premiului Romania National Award. El a surprins momentul de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat.

Sony superzoom, tips&tricks pentru fotografie wildlife

„Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viață și job. Este un sentiment foarte frumos să știi că talentul tău și munca în fotografie sunt recunoscute. Am câștigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internațional”, a declarat Auraș Mihaiu.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiţie de fotografie din lume. La ediția din acest an, cea de-a opta, a fost înregistrat un număr record de înscrieri, mai exact 173.444 din 171 de țări, o creştere de 24% față de anul trecut. La SWPA 2015 au fost decernate 54 de premii naţionale. Fotografii care vor să patricipe la concurs, pot opta pentru următoarele categorii: Professional (pentru profesionişti), Open (oricine poarte participa), Youth(pentru cei cu vârste mai mici de 19 ani), Students (pentru cei care studiază fotografia) și Mobile Phone (pentru imagini realizate cu telefonul mobil).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.