Studiu HotelGuru.ro: românii merg într-o vacanță, o rezervă online și călătoresc cu avionul Studiu HotelGuru.ro: românii merg într-o vacanță, o rezervă online și călătoresc cu avionul
Majoritatea românilor se documentează și își rezervă vacanța de vară online, este concluzia unui studiu realizat în luna iulie de către platforma de rezervări... Studiu HotelGuru.ro: românii merg într-o vacanță, o rezervă online și călătoresc cu avionul

Majoritatea românilor se documentează și își rezervă vacanța de vară online, este concluzia unui studiu realizat în luna iulie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

Aproximativ 72% dintre respondenți spun că au încredere în site-urile de rezervări online, iar 44% dintre ei accesează între 2 și 5 astfel de site-uri pentru a citi recenziile locurilor în care vor să își petreacă vacanța.

Cei mai mulți dintre turiștii români preferă să călătorească vara, iar în topul destinațiilor preferate se află România, Grecia sau Turcia. Contrar așteptărilor, vacanțele la vecinii din Bulgaria au scăzut în popularitate, doar 3% dintre respondenți dorind să meargă într-o vacanța de vară pe litoralul bulgăresc.

Cu toate acestea, 42% dintre cei care au participat la sondaj spun că merg în vacanță doar o dată pe an, în timp ce 13% dintre români afirmă că se duc într-un concediu de câte ori găsesc o ofertă specială. Cât privește timpul acordat planificării unui sejur, media de timp este între 1 lună și 3 luni pentru 29% dintre respondenți, în timp ce 21% dintre ei afirmă că își planuiesc concediul cu jumătate de an mai devreme.

Cursa București-Milano, mai ieftină decât una cu taxi-ul. Ryanair vinde bilete de avion cu 9,99 euro

Mijlocul de transport preferat pentru călătorii in afara țării: avionul

Pentru călătoriile în afara țării, avionul reprezintă mijlocul de transport preferat de 46% dintre respondenți, în timp ce 38% spun că preferă să călătorească cu mașina personală. Autocarul nu este atât de popular printre români, doar 15% dintre cei chestionați preferând acest mijloc de transport în vacanță.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1930 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 29.07.2015 – 12.08.2015.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.