HotelGuru.ro: cât sunt dispuși turiștii români să cheltuiască zilnic în vacanță? HotelGuru.ro: cât sunt dispuși turiștii români să cheltuiască zilnic în vacanță?
Potrivit unui studiu realizat recent de platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro, aproximativ 60% dintre turiștii români chestionați au spus că bugetul alocat pentru o... HotelGuru.ro: cât sunt dispuși turiștii români să cheltuiască zilnic în vacanță?

Potrivit unui studiu realizat recent de platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro, aproximativ 60% dintre turiștii români chestionați au spus că bugetul alocat pentru o zi de vacanță în România este între 100 și 200 de lei de persoană.

În același timp, 43% dintre respondenți cred că un buget dublu, cuprins între 200 și 400 de lei de persoană este suficient pentru o vacanță în străinătate. În schimb, durata unei vacanțe în România nu diferă de cea a unei vacanțe în străinătate: între 3 și 6 nopți.

Interesant este faptul că, pentru jumătate dintre românii care au răspuns la chestionar, atât confortul, cât și interacțiunea cu oamenii și cultura locului sunt la fel de importante în alegerea unei destinații de vacanță.

Studiu HotelGuru.ro: românii merg într-o vacanță, o rezervă online și călătoresc cu avionul

Mai mult decât atât, arhitectura locurilor pe care le vizitează este un criteriu foarte important pentru peste 68% dintre respondenți în alegerea destinațiilor turistice.

Potrivit aceluiași studiu, 42% dintre români spun că merg în vacanță doar o dată pe an, în timp ce 13% dintre români afirmă că se duc într-un concediu de câte ori găsesc o ofertă specială. Cât privește timpul acordat planificării unui sejur, media de timp este între 1 lună și 3 luni pentru 29% dintre respondenți, în timp ce 21% dintre ei afirmă că își planuiesc concediul cu jumătate de an mai devreme.

Litoralul românesc, cel mai ieftin din zonă. Câți bani dăm la noi și cât ne costă la bulgari și greci?

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1930 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 29.07.2015 – 12.08.2015.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.