La plimbare cu #LondonBus prin Bucuresti La plimbare cu #LondonBus prin Bucuresti
Recent, am avut parte de o asociere inedita, dar corecta si ofertanta din punct de vedere al gustului, al vizualului si de ce nu... La plimbare cu #LondonBus prin Bucuresti

Recent, am avut parte de o asociere inedita, dar corecta si ofertanta din punct de vedere al gustului, al vizualului si de ce nu al momentului din zi in care se poate servi. Am avut ocazia sa degust vinurile Caloian Cabernet Sauvignon Alb & Caloian Rose de la Crama Oprisor si Gelato de Vanilie de Madagascar, Fistic de Sicilia, Zmeura si Ciocolata de la Gelato Mio. Toate s-au intamplat în timpul unei curse speciale cu London Bus prin Bucuresti.

Daca ti-a spune ca vinul in asociere cu inghetata poate deveni accesibil si la ora 11 AM, la o intalnire intre prieteni, m-ai crede? Somelierul Sergiu Nedelea este cel care considera ca nimic nu este interzis.

Mai mult, el spune asa: “Daca m-ar fi auzit profesorul meu de la Scoala de Somelieri de aceasta combinatie, ar fi zis ca este imposibil. Desigur, asta se intampla cu multi ani in urma si multe s-au schimbat de atunci, mai ales in lumea gastronomiei. Vinul rose are o lejeritate care permite cu siguranta asocierea cu un gelato cum este cel de fructe de padure.”

degustare7Totodata, in timpul cursei, Jurgen Reich, fondatorul Gelato Mio ne-a reamintit ca “diferenta dintre gelato si inghetata (industriala, preambalata) este semnificativa. In primul rand, gelato nu contine cristale de gheata; deci consistenta e diferita. De asemenea, el se amesteca la o viteza mult mai mică decat inghetata, deci nu se formeaza atat de mult aer in amestec, prin urmare gelato-ul este mult mai dens (el conține max. 10% aer, pe cand inghetata poate contine cu mult peste 50%!).”

Traseul, timp in care am gustat si degustat bunatatile enumerate mai sus, a pornit din parcarea de la Ateneul Roman si a continuat la unele din principalele zone turistice din capitala. In cele din urma, ne-am oprit in fata Casei Poporului, am testat si camera telefonului mobil si am emrs mai departe, la locul e unde am pornit. Pe scurt, o plimbare minunata in care m-am simtit excelent.

Nu raman dator si va spun, pe scurt, cate ceva si despre vinurile de la Crama Oprisor, dar si despre Gelato Mio:

  • Caloian Cabernet Sauvignon Alb

Vinul alb din strugurii rosii de Cabernet Sauvignon aduce ineditul printre clasicele vinuri albe. Caloian Cabernet Sauvignon Alb este vinul ce imbina structura proaspata si invioratoare a cabernetului cules inainte de maturare, cu arome de cirese albe si flori de primavara.  Aciditatea buna ii accentueaza tineretea, iar structura minerala il face placut, usor de acceptat si de asociat cu salatele ori deserturile de sezon.

  • caloianCaloian Rose

Aromatic, Caloian Rose aduce tonuri proaspete de cirese de mai si capsuni, nuantate de note de citric- vegetale. Gustul are un atac cu senzatii dulci, dar apoi evolueaza dominant de o aciditate tipica vinurilor tinere, post gustul fiind proaspat, vioi, elegant, echilibrat.

  • Gelato Mio

Este un brand propriu, care ofera gelato natural, dupa o reteta dezvoltata in Italia, cu ingrediente care nu contin emulgatori sau grasimi vegetale si au un singur stabilizator natural, din roscova. La productia lui se foloseste lapte si smantana de la ferma, pentru a obtine o cremozitate mare, iar pentru indulcire, zahar din struguri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *