Europeanul care a finanțat Skype, Spotify și Facebook lansează un nou fond de investiții Europeanul care a finanțat Skype, Spotify și Facebook lansează un nou fond de investiții
Investitorul europeam Klaus Hommels, finanțatorul din spatele fondului de investiții Lakestar (lansat în 2013, acesta are 135 de milioane de euro de dat startup-urilor)... Europeanul care a finanțat Skype, Spotify și Facebook lansează un nou fond de investiții

Investitorul europeam Klaus Hommels, finanțatorul din spatele fondului de investiții Lakestar (lansat în 2013, acesta are 135 de milioane de euro de dat startup-urilor) lansează un nou proiect, Lakestar II, scrie Business Insider.

Fondul european de investiții beneficiază de 350 de milioane de euro și se va concentra pe investiții de tip early stage (seed funding și serie A).

Klaus Hommels este un venture capitalist din Elveția, axat pe investiții early stage mai ales în startup-uri care dezvoltă produse în zona internetului. Prin fondul său de investiții Hommels Holding, omul de afaceri a fost implicat în afaceri de succes precum Skype, Facebook sau Xing. Cele mai noi investiții ale sale cuprind Facebook, King, Spotify sau Airbnb.

În opinia sa, cele mai hot domenii de investiții la nivel european sunt, în acest moment, cel al sănătății și așa numitul fintech (în esență, un domeniu umbrelă care include, printre altele, procesarea de plăți electronice, moneda virtuală, securitatea informațiilor financiare).

Citiți aici un interviu pe larg cu Hommels despre noul său proiect și despre startup-urile tech din Europa.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.