India are primul aeroport “verde” din lume India are primul aeroport “verde” din lume
Unul dintre cei mai mari poluatori din întreaga lume a făcut un pas major pentru reducerea emisiilor de carbon și adoptarea resurselor de energie... India are primul aeroport “verde” din lume

Unul dintre cei mai mari poluatori din întreaga lume a făcut un pas major pentru reducerea emisiilor de carbon și adoptarea resurselor de energie regenerabilă.

Aeroportul Cochin, situat în partea de sud-vest a țării, în orașul Kochi, al patrulea aeroport ca mărime din India, a devenit total independent din punct de vedere energetic. Aeroportul este co-finanțat și operat de guvernul indian prin intermediul unui parteneriat public-privat.

Neutralitatea energetică a aeroportului indian a fost posibilă după instalarea unui sistem de panouri solare de 12 MW pe mai mult de 20 de hectare de teren (sunt peste 46.000 de panouri solare), sistem care poate genera până la 60.000 de kW zilnic.

Potrivit Huffington Post, proiectul a necesitat o investiție de 10 milioane de dolari, fiind nevoie de 6 luni pentru construcție. Oficialii aeroportului estimează ca investiția, realizată alături de Bosch, compania care a proiectat și instalat panourile, să fie amortizată în următorii 5 ani. Panourile au o garanție de 25 de ani.

Guvernul indian și-a propus să crească capacitatea de energie solară la 100 de GW în 2022, de la doar 4 GW în prezent. În plus, scopul autorităților este ca în 2022, țara să obțină 15% din capacitatea energetică din resurse regenerabile.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.