Azi sarbatorim fotografia: mareata arta “implineste” 176 de ani Azi sarbatorim fotografia: mareata arta “implineste” 176 de ani
Pe 19 august este sarbatorita Ziua Internationala a Fotografiei. Anul acesta aceasta arta, meserie si pasiune implineste 176 de ani. “Povestea” incepe in anul... Azi sarbatorim fotografia: mareata arta “implineste” 176 de ani

Pe 19 august este sarbatorita Ziua Internationala a Fotografiei. Anul acesta aceasta arta, meserie si pasiune implineste 176 de ani.

“Povestea” incepe in anul 1839 odata cu denumirea termenului „fotografie” de catre Sir John Herschel. O documentare minima in legatura cu realizarea primei fotografii din lume ni-l aduce in prim plan pe Joseph Nicephore Niepce. Acesta a realizat in anul 1826 un instantaneu din camera sa de lucru pe care l-a numit “View from the Window at Gras”. Fotografia de peisaj a aparut dupa 8 ore de expunere.

La trei ani dupa acest experiment, mai exact pe 4 ianuarie 1829, Joseph Nicephore Niepce a inceput un protocol de colaborare cu Louis Daguerre. Dupa decesul lui Niepce, care a survenit la patru ani de la initierea acestui parteneriat, Daguerre a continuat sa experimenteze si a aparut astfel „daghereotip-ul“, un „contur“ oferit descoperirii facute de Joseph Nicephore Niepce. Guvernul francez a intervenit in iulie 1839 si a cumparat drepturile de autor ale inventiei.

Informatii cu privire la acest proces au fost facute publice pe data de 19 august 1839 iar din acel moment, aceasta zi a devenit data oficiala a descoperirii fotografiei precum si Ziua Internationala a Fotografiei.

Infografic_Ziua_Fotografiei

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.