Cătălin Creţu, Visa Europe: Tichete de masă și de vacanță în format electronic vor stimula competiţia pe piaţă Cătălin Creţu, Visa Europe: Tichete de masă și de vacanță în format electronic vor stimula competiţia pe piaţă
Visa Europe salută aprobarea Ordinului Ministerului Finanţelor Publice care permite tuturor operatorilor economici din România, inclusiv instituţiilor de credit, să înceapă procesul de autorizare... Cătălin Creţu, Visa Europe: Tichete de masă și de vacanță în format electronic vor stimula competiţia pe piaţă

Visa Europe salută aprobarea Ordinului Ministerului Finanţelor Publice care permite tuturor operatorilor economici din România, inclusiv instituţiilor de credit, să înceapă procesul de autorizare pentru emiterea de tichete de masă şi vouchere de vacanţă şi pe carduri.

Ordinul pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului economiei și finanțelor nr.2007/2008, publicat luni, 17 august 2015, în Monitorul Oficial, stabileşte criteriile referitoare la autorizarea de către MFP a unităţilor emitente de tichete de masă şi vouchere de vacanţă pe suport electronic. Ordinul reprezintă ultimul pas legislativ necesar pentru a fi posibilă emiterea efectivă a tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă pe carduri.

Salutăm aprobarea acestui ordin al MFP care, practic, dă posibilitatea tuturor operatorilor economici interesaţi să înceapă procesul de autorizare pentru emiterea de tichete de masă şi de vacanţă pe carduri. Încă de la început, am fost promotori activi pentru transferul acestor beneficii pe suport electronic şi ne bucurăm că prevederile au fost extinse şi pentru voucherele de vacanţă. Acest lucru va stimula competiţia pe piaţă prin intrarea unor noi emitenţi, inclusiv a băncilor, ceea ce va aduce beneficii multiple pentru angajaţi, angajatori şi comercianţi”, a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia, Visa Europe.

Emiterea tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă pe suport electronic va aduce avantaje imediate pentru angajatori, prin optimizarea costurilor şi a proceselor cu achiziţionarea, transferul şi distribuţia acestor beneficii. Astfel, se reduce considerabil volumul de muncă alocat şi sunt eliminate costurile generate de tipărirea pe suport de hârtie. Pe scurt, emiterea de tichete de masă şi de vacanţă electronice poate aduce economii pentru angajatori şi, în plus, nu implică niciun fel de comisioane sau costuri de utilizare pentru beneficiari.

Totodată, angajaţii vor avea la dispoziţie un instrument de plată sigur şi eficient, pe care îl vor putea utiliza într-o reţea mai extinsă de comercianţi întrucât numărul de unităţi de alimentaţie publică şi de operatori de turism care acceptă în prezent plata cu cardul este mai mare decât al celor unde se pot utiliza aceste beneficii pe suport de hârtie.

Mai mult, tichetele pe suport electronic emise de bănci vor respecta toate standardele de securitate specifice cardurilor bancare, iar, în cazul pierderii sau deteriorării, angajatul îşi poate recupera banii din cont, întrucât acestea pot fi reemise, spre deosebire de suportul de hârtie.

În cazul comercianţilor care vor încheia contracte de acceptare a plăţilor cu tichete de masă şi de vacanţă electronice, aceştia vor elimina treptat procesul de numărare şi scanare a bonurilor sau voucherelor, vor încasa mai rapid plăţile şi îşi vor scădea costurile administrative întrucât vor elimina operaţiunile de depozitare şi transport specifice suportului pe hârtie.

Per total, la nivelul economiei, digitalizarea pieţei tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă va susţine eforturile autorităţilor cu privire la combaterea economiei subterane prin încurajarea obiceiului de plată cu cardul şi printr-un control mai bun asupra utilizării acestor fonduri pentru destinaţia prevăzută.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.