Tonifiere de vară în pași de dans: cum să pierdeți calorii pe ritmuri de samba Tonifiere de vară în pași de dans: cum să pierdeți calorii pe ritmuri de samba
Cea mai bună metodă pentru a face puțină mișcare și pentru a transforma sportul în cea mai amuzantă activitate este dansul. Asta chiar și... Tonifiere de vară în pași de dans: cum să pierdeți calorii pe ritmuri de samba

Cea mai bună metodă pentru a face puțină mișcare și pentru a transforma sportul în cea mai amuzantă activitate este dansul. Asta chiar și  dacă te numeri printre cei care nu au fost înzestrați de la natură cu prea mult ritm, așa cum este cazul meu.

Instructorii studioului de dans Arthur Murray din București ne-au invitat la o scurtă demonstrație de dans și ne-au arătat modul în care acesta își exercită forțele benefice. Ba mai mult, am învățat și câțiva pași de bază pentru vreo trei genuri de dansuri de societate.

În vara 2015, cele mai populare dansuri de societate alese la studioul de dans Arthur Murray Bucuresti sunt dansurile care ajută la tonifiere, precum Swing, Samba, Salsa sau Cha-Cha. Pe langă relaxare și îmbunătățirea posturii, tonifierea este unul dintre cele mai căutate beneficii ale dansului.

Sistemul de dans la Arthur Murray este orientat către multiple beneficii, atât fizice, dar și psihice (relaxare, eliminarea stresului, creșterea încrederii în sine) și în plan social, unde relațiile cu cei din jur se îmbunătățesc semnificativ.

“Combinarea celor 3 tipuri de lecții de dans, lecție privata, lecție de grup și sesiune de party, permite atingerea cu ușurință a tuturor acestor beneficii ale dansului de societate. Vara aceasta am constatat însă că cei mai multi cursanți au avut ca obiectiv tonifierea, spre deosebire de perioadele anterioare, când eliminarea stresului era principalul obiectiv urmărit”, declară Elena Ciungu, Manager Arthur Murray București.

Dansurile alerte precum Samba sau Cha-Cha ajută atât la tonifierea musculaturii, precum și la pierderea în greutate.

“Dansul este categoric una dintre cele mai plăcute forme de mișcare. Iar ca orice altă activitate fizică, contribuie activ la arderea caloriilor. Într-o oră de dans pe stilul Swing se pot arde 450 kcal, iar într-o ora de Cha-Cha, 360 kcal. Ca o comparație, o oră de înot ajută la arderea a 413 kcal, în timp ce o oră de tai–chi, aproximativ 220 kcal. Iar dansul este mult mai puțin obositor, timpul trece mult mai plăcut”, mai spune managerul studioului de dans.

A doua cea mai veche franciză din Statele Unite, brandul Arthur Murray este renumit în întreaga lume și este cea mai extinsă rețea de școli de dans de societate, cu peste 280 de studiouri deschise în 24 de țări.

Istoria studiourilor de dans Arthur Murray a început în 1912, datorită lui Arthur Murray, un simbol american al succesului în antreprenoriat și al dansului de societate.

Coregrafii Arthur Murray colaborează adesea cu echipele de filmare de la Hollywood și teatrele de pe Broadway, ajungând să semneze coregrafii în pelicule referință în lumea dansului precum “Dirty Dancing”, “Scent of a Woman”, “Beauty and the Beast”, “Dance with me”.

Studioul de dans Arthur Murray este situat  pe str. Nicolae Caramfil nr. 87, la et 2 al unei clădiri noi, într-un spațiu elegant, deschis de luni–până vineri între orele 13:00 – 22:00 și sâmbătă între 10:00 -15:00.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.