Primul vapor simbol al Constanței, transformat în exponat de artă urbană Primul vapor simbol al Constanței, transformat în exponat de artă urbană
Primul vapor simbol al Constanței a fost transformat în exponat de artă urbană prin proiectul de creație „Marea la răsărit, integrată urban”, în cadrul... Primul vapor simbol al Constanței, transformat în exponat de artă urbană

Primul vapor simbol al Constanței a fost transformat în exponat de artă urbană prin proiectul de creație „Marea la răsărit, integrată urban”, în cadrul campaniei „Redescoperă Culorile României” susținută de Policolor. Primăria Constanța și Policolor continuă parteneriatul prin transformarea în obiecte de artă a celorlalte patru vapoare din Constanța. Valoarea sponsorizării Policolor pentru acest proiect se ridică la circa 7.500 de euro. Pentru pictarea vaporului au fost necesari 300 litri de vopsea.

Primăria Constanța și compania Policolor anunță dezvelirea primului vapor transformat în exponat de artă urbană din Constanța. Proiectul de transformare vizuală a vaporului simbol instalat la intrarea în municipiu, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu, face parte din campania „Redescoperă Culorile României”, susținut de Policolor și destinat promovării României și culorilor sale tradiționale.

Transformarea vaporului a fost realizată în urma concursului „Culorile României în Constanța – Vapor 1”, câștigat de Irina Mihaela Mocanu și Sandra Bălășoiu cu creația „Marea la răsărit, integrată urban”.

Proiectul se va extinde și vizează transformarea și a celorlalte patru vapoare simbol instalate în oraș. Începând cu toamna acestui an vor fi organizate concursuri la nivel național, care au ca scop atragerea tinerilor studenți și absolvenți de arte, arhitectură și design într-o competiție din care vor fi selecționate cele mai bune creații pentru pictarea celor patru vapoare.

„Culorile României în Constanța – Vapor 1”

Proiectul aferent primului vapor a fost implementat în intervalul iunie – august 2015 prin desfășurarea unui concurs de creație care a implicat mediul universitar din București și Constanța și care a înregistrat 102 participanți ce au depus peste 50 de proiecte de creație. Dintre acestea, 33 au respectat toate regulile concursului și brief-ul de creație, au fost declarate eligibile și au intrat în etapa de jurizare.

Pentru transformarea vaporului au fost necesari circa 300 de litri de vopsea, furnizați de către Policolor, iar costurile de implementare, care includ valoarea materialelor, costurile conexe și valoarea premiului acordat câștigătorilor, se ridică la 7.500 de euro.

Lucrarea „Marea la răsărit, integrată urban” a fost pusă în practică de către o echipă de 26 de voluntari –  studenți și absolvenți de arhitectură, urbanism și arte plastice, și a necesitat 2.000 de ore de muncă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.