Travel Trends: O zi în Toscana este de neprețuit Travel Trends: O zi în Toscana este de neprețuit
Nu, nu am vizitat încă Toscana, dar este pe lista mea scurtă. De multe ori, această zonă a fost privită ca una dintre cele... Travel Trends: O zi în Toscana este de neprețuit

Nu, nu am vizitat încă Toscana, dar este pe lista mea scurtă. De multe ori, această zonă a fost privită ca una dintre cele mai frumoase părți ale Italiei. Îmi și închiui, deja, cum o să alerg pe bicicletă și să admir minunatele peisaje care îmi ies în cale. Și mă gândesc mai ales la Regiunea Val d’Orcia, unde se găsește raiul fotografilor. De ce? Fotografiile spun totul.

Toscana a fost probabil regiunea în care Renașterea italiană a produs cele mai bune rezultate. Patrimoniul artistic al regiunii include arhitectură, pictură și sculptură, adunate în numeroase muzee faimoase cum ar fi Uffizi din Florența.

Toscana este de asemenea cunoscută pentru vinurile sale (cele mai faimoase fiind Chianti, Morellino di Scansano și Brunello di Montalcino) și pentru cele 120 de regiuni protejate (rezervații naționale).

Destinații turistice notabile în Toscana includ Florența, Pisa, Lucca, Maremma (în districtul Grosseto), Crete Senesi și Siena.

Toscana își promovează acum “agroturismul” (Agriturismo), în care turișții locuiesc la fermele agricole, iar „în Val d’Orcia (şi de asemenea în Siena), peisajul este asociat puternic cu idealurile utopice. (…) În 1999, zona a devenit protejată ca Parc Artistic, Natural şi Cultural. Aceasta a reprezentat iniţiativa a cinci administraţii locale, care au stabilit un management comun pentru integrarea zonei“, explică oficialii pe site-ul UNESCO.

Cum ți se pare această destinație?

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.