Care sunt noile preţuri ale rovinietei? Care sunt noile preţuri ale rovinietei?
Preţul rovinietei se va modifica pentru anumite categorii de vehicule, potrivit unui proiect de act normativ iniţiat de Ministerul Transporturilor (MT).  Potrivit Digi 24, preţul... Care sunt noile preţuri ale rovinietei?

Preţul rovinietei se va modifica pentru anumite categorii de vehicule, potrivit unui proiect de act normativ iniţiat de Ministerul Transporturilor (MT). 

Potrivit Digi 24, preţul rovinietei va creşte semnificativ pentru anumite vehicule de transport de marfă cu masă totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 3,5 tone, în timp ce pentru altele va scădea, după cum reiese dintr-un proiect de ordonanţă pentru modificarea OG nr. 15/2002, care a fost lansat recent în dezbatere publică de MT.

În cazul vehiculelor de transport de marfă care au MTMA cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone, rovinieta va fi mai scumpă. Mai exact, tariful pentru o zi va fi de 11 euro (faţă de 4 euro, cât este în prezent), cel pentru şapte zile; 27 de euro (faţă de 20), cel pentru 30 de zile; 55 de euro (faţă de 52), cel pentru 90 de zile; 155 de euro (faţă de 120) şi cel pentru 12 luni -550 de euro (faţă de 320).

Modificarea tarifelor se va aplica numai pentru vehiculele pe care le reglementează Directiva 2011/76/UE, respectiv vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Tarifele pentru celelalte categorii de vehicule (pentru transport persoane și pentru transport marfă cu MTMA de până la 3,5 tone) rămân la același nivel și nu se aplică modul de calcul prevăzut de Directiva 1999/62/CE de aplicare a taxelor la vehiculele grele de transport marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri, modificată prin Directiva 2011/76/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 27 septembrie 2011.

tabel preturi rovinieta 2015

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.