Dino Parc Râșnov se laudă cu peste 100.000 de vizitatori Dino Parc Râșnov se laudă cu peste 100.000 de vizitatori
Cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, Dino Parc Râșnov, a primit în primele două luni de la deschidere peste 100.000 de... Dino Parc Râșnov se laudă cu peste 100.000 de vizitatori

Cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, Dino Parc Râșnov, a primit în primele două luni de la deschidere peste 100.000 de vizitatori. Deschis pe 12 iunie 2015 la Râșnov, pe o suprafață de 1,6 hectare, parcul găzduiește 46 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific.

Investitorii au anunțat la deschidere că în primul an de funcționare se așteaptă la 100.000 de vizitatori, rezultat depășit în primele două luni de funcționare.

‘‘Suntem bucuroși să vedem că estimările inițiale au fost depășite în numai două luni. Încercăm să le oferim vizitatorilor cât mai multe posibilități de relaxare și acest lucru este confirmat de cei peste 100.000 de oameni care au vizitat deja parcul. Proiectul Dino Parc este important pentru turismul din Râșnov, Brașov și de pe Valea Prahovei, mai ales că în ultimele două luni a crescut cu 40% numărul turiștilor care au vizitat stațiunea Râșnov și Cetatea Râșnov. Suntem convinși că proiectul nostru contribuie la creșterea economică a acestei zone.’’, a declarat Adrian Apostu, manager de proiect.

De la deschiderea din 12 iunie, Dino Parc Râșnov și-a extins serviciile oferite vizitatorilor prin deschiderea unor noi spații de joacă și ateliere de activități pentru copii. De asemenea, cei mici pot participa la concursurile “Dino Expert” în cadrul cărora primesc premii după ce răspund corect unui set de întrebări. În același timp, investitorii au anunțat planuri de extindere a parcului, dar și a serviciilor de care vor beneficia, în viitor, vizitatorii.

În acest moment, în incinta Dino Parc funcționează un magazin de suveniruri și un muzeu în colaborare cu Geoparcul Dinozaurilor “Țara Hațegului”. În cadrul muzeului, vizitatorii pot vedea scheletul real al Balaurului Bondoc – singurul dinozaur romanesc descoperit până în prezent.

‘‘În timpul săptămânii am atins un număr maxim de 2.000 de vizitatori pe zi, iar în zilele de weekend am primit în parc chiar și până la 4.000 de turiști. Sunt și foarte mulți turiști străini care ne vizitează, unii dintre ei venind special de pe alte continente pentru a vedea parcul și dinozaurii’’, a adăugat Adrian Apostu.

Dino Parc Râșnov este un proiect în valoare de 5 milioane de euro, finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013: Dezvoltare durabilă și promovarea turismului. Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit în proporție de 70% din finanțare europeană, în timp ce 30% reprezintă co-finanțare din fonduri proprii.

Parcul cu dinozauri, finanțat cu fonduri europene, a fost susținut de către autoritățile locale din Râșnov. Primăria orașului Râșnov a concesionat terenul pe care este amplasat parcul pe o perioadă de 49 de ani.

Dino Parc Râșnov este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov nr. 36. Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi, în intervalul 09.30 – 19.30. Prețul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult și de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani, intrarea este gratuită.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.