Man-cave dus la superlativ. Cum arată Skysphere? – FOTO Man-cave dus la superlativ. Cum arată Skysphere? – FOTO
Conceptul de man-cave este vechi de când lumea, antropologii fiind de părere că oamenii primitivi se retrăgeau în singurătatea acestor spații înainte de a... Man-cave dus la superlativ. Cum arată Skysphere? – FOTO

Conceptul de man-cave este vechi de când lumea, antropologii fiind de părere că oamenii primitivi se retrăgeau în singurătatea acestor spații înainte de a pleca la vânătoare sau la război, fiind locuri în care bărbații își puteau face liniștiți ritualurile de dinainte de luptă…în esență, fără a fi cicăliți constant de femei.

Mult mai târziu au apărut lojele masonice sau acele cluburi destinate exclusiv bărbaților (gentleman’s  club). Man-caves, sau acele locuri văzute de bărbați ca un sanctuar care le celebrează libertatea, fie că vorbim despre un garaj, o pivniță, subsolul unei case, un dormitor liber, sau o casă în copac.

Acestea sunt percepute ca o metaforă, descriind un loc din casă unde bărbații se pot comporta așa cum își doresc, fără a le fi teamă că pot leza sensibilitatea feminină, își pot practica hobby-urile sau pot petrece timpul liber alături de alți prieteni de-ai lor. În plus, man-cave-ul este și un loc pe care domnii îl pot decora așa cum doresc, fără influențe din partea soțiilor, prietenelor sau mamelor. Un ultim bastion al masculinității, dacă vreți să-i spunem așa.

Unii îl transformă în sală de cineva, alții aduc o masă de biliard, jocuri electronice, instrumente muzicale sau un frigider plin de bere.  Însă există și câțiva bărbați care duc acest concept la extrem.

Unul dintre ei, neo-zeelandezul Jono Williams a dus man-cave-ul pe noi culmi. La propriu! După ce și-a făcut mâna pe o interesantă căsuță într-un copac, Williams a creat Skysphere, un fel de acadea-gigant din oțel ce domină piesajul dintr-o zonă rurală din Noua Zeelandă.

Inginerul și graphic-designerul Jono Williams a realizat designul și a construit ineditul man-cave, ce s-a dorit inițial a fi o nouă căsuță. Însă, după câteva luni de “joacă”, în care a analizat cele mai bune schițe, Williams a decis că un turn de oțel ar rezista mult mai bine decât o simplă treehouse.

Așa a apărut Skysphere, un turn cu o bază din beton care a “înghițit” 17 metri cubi de material. Skysphere oferă o vedere de 360 de grade, ferestrele turnului având o înălțime de 2 metri, circumferința man-cave-ului fiind de 14 metri.

Accesul în turn se face prin intermediul unei uși controlate prin amprentă – așa da sistem de securitate –, vizitatorii urcând, mai apoi, pe scările ascunse în coloana centrală a turnului. Pe lângă fingerprint access, Skysphere nu duce lipsă de cea mai cool tehnologie a momentului: utilitățile pot fi controlate de la distanță prin intermediul smartphone-ului (există, de asemenea, și posibilitatea comenzilor vocale), folosește energie solară pentru alimentarea gadgeturilor din el, are un sistem de sunet wireless, proiector Miracast, iluminare LED, internet wireless.

Totodată, există și un pat queen size, un frigider încorporat în canapea, pregătit mereu să potolească setea de bere a vizitatorilor, precum și o platformă pentru cei care doresc să privească frumusețea cerului și a stelelor.

Momentan, Skysphere nu are și o baie, însă Williams plănuiește să construiască una în copacii din apropierea turnului.

Ineditul proiect al designerului neo-zeelandez a costat până acum 50.000 de dolari (banii au fost dați pe materiale), Williams dedicând turnului cam 3.000 de ore de muncă în ultimii 3 ani.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *