Scad temperaturile. Cât de aproape suntem de o nouă mini-era glaciară Scad temperaturile. Cât de aproape suntem de o nouă mini-era glaciară
În 2030, pământul ar putea intra într-o mini-era glaciară, susțin oamenii de știință, citați de www.independent.co.uk. Aceștia susțin că sunt în măsură să prevadă ciclurile... Scad temperaturile. Cât de aproape suntem de o nouă mini-era glaciară

În 2030, pământul ar putea intra într-o mini-era glaciară, susțin oamenii de știință, citați de www.independent.co.uk.

Aceștia susțin că sunt în măsură să prevadă ciclurile solare cu o mai mare precizie decât înainte. Ba mai mult, ei au creat un nou model pe baza activității Soarelui și spun că simularea produce “predicții cu o precizie fără precedent“. Mișcările fluide ale Soarelui, care creează cicluri meteo de 11 ani, vor fi de așa natură, încât temperaturile vor scădea masiv după 2030.

Același modelul arată că activitatea solară va scădea cu 60 la sută între 2030 și 2040 și va provoca o “mini eră glaciară”. Potrivit lor, iernile vor fi și mai geroase, iar râuri precum Tamisa vor îngheța total. Astfel, experții prevăd că se vor crea condiții propice pentru “Minimul lui Maunder”. Noțiunea corespunde unui deficit semnificativ al numărului de pete solare, înregistrat între 1645 și 1715, când Europa și America de Nord s-au confruntat cu ierni foarte reci.

Trafalgar Square, Londra, ianuarie 1963

Trafalgar Square, Londra, ianuarie 1963

Constatările au fost prezentate de profesorul Valentina Zharkova în cadrul unu Congres de Astronomie organizat la Llandudno. “Până în prezent, calculele noastre și datele pe care le avem pentru ciclul solar actual, am constatat că previziunile noastre au arătat o precizie de 97 la sută”, a spus profesorul Zharkova, întărind declarația că omenirea se apropie de o nouă mini eră glaciară.

Modelele valurilor magnetice arată că vor exista mai puține pete solare în următoarele două cicluri solare. Astfel, ciclu 25, care va avea varful în anul 2022, cât și ciclul 26, între 2030-2040, vor avea o reducere semnificativă a activității solare.

——————————————————

În orașul Yakutsk, localnicii au parte de temperaturi zilnice de – 45C. Situat în tundra permanent înghețată a Rusiei, Yakutsk este considerat, în general, cel mai geros oraș din lume, potrivit ziariștilor de la theguardian.com.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.