MIB II vine în mașinile Volkswagen MIB II vine în mașinile Volkswagen
Nu, nu vorbim despre unul dintre celebrele filme cu Will Smith și nici despre extratereștrii care ne amenință planeta, ci despre viitorul sistemelor auto... MIB II vine în mașinile Volkswagen

Nu, nu vorbim despre unul dintre celebrele filme cu Will Smith și nici despre extratereștrii care ne amenință planeta, ci despre viitorul sistemelor auto smart.

Nu mai este de mult timp un secret faptul că unii dintre cei mai mari constructori de mașini ai lumii și-au declarat susținerea și au adoptat platformele de car infotainment ale Google și Apple în modelele pe care le lansează constant.

De curând, grupul german Volkswagen, jucător de top în construcția de mașini, a anunțat că se pregătește să lanseze sistemul MIB II, care încorporează platformele Android Auto, Apple CarPlay și MirrorLink (un proiect de cercetare început de Nokia).

Rover. Range Rover: cum să fim în pielea lui Bond controlând un autoturism cusmartphone-ul

Potrivit celor de la Volkswagen, citați de Android Authority, display-ul acestui sistem auto va avea două variante de dimensiuni, de 6,5 inci sau de 8 inci. Totodată, sistemul va fi disponibil pe marea majoritate a modelelor 2016 ale constructorului, mai ales pe cele SE Trim și din generațiile viitoare.

Vestea bună? Câteva dintre acestea se vor lansa pe piață în următoarea lună.

Sistemul MIB II nu este doar un sistem de navigație și enternainment, cei de la Volkswagen împărțind funcționalitatea lui în 3 arii importante: securitate și service, ghid și informare, conectare și aplicații. Aceast ultim segment este “casa” Android Auto, dar și a celorlalte platforme create de giganții din mobile.

Auto trends: ce avantaje aduc mașinile smart și când le vom vedea în trafic?

Utilizatorii Android Auto vor putea conecta telefonul mobil la mașină pentru a avea acces direct din bordul mașinii la aplicațiile de pe acesta, vor putea folosi comenzi vocale (este foarte posibil ca sistemul să recunoască și gesturile acestora), vor avea la dispoziție aplicații pentru navigare și vor avea acces la muzica preferată sau la mesaje fără a mai fi nevoie să atingă smartphone-ul.

New trends: Google cere ajutorul constructorilor auto pentru dezvoltarea proiectului maşinilor smart

În cazul MIB II, sistemul va detecta imediat sistemul de operare pe care îl va avea smartphone-ul șoferului și va putea adapta aplicațiile disponibile la acesta.  Deși cei de la Volkswagen nu au precizat nimic și despre acest subiect, informațiile anterioare vehiculau faptul că sistemul MIB II ar urma să fie compatibil și cu smartwatch-urile lansate pe piață.

În primul semestru al acestui an, Volkswagen a vândut peste 5 milioane de mașini la nivel mondial, vizând să încheie anul 2015 cu un număr dublu de autoturisme vândute.

CES 2015: cum arată maşina viitorului în viziunea constructorilor germani?

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.