Ryanair vrea să transporte peste 100 de mil. pasageri. Veniturile din T1, plus 25% Ryanair vrea să transporte peste 100 de mil. pasageri. Veniturile din T1, plus 25%
Operatorul de transport aerian Ryanair, una dintre cele mai mari companii low cost de pe piața europeană, a raportat venituri în creștere cu 25%... Ryanair vrea să transporte peste 100 de mil. pasageri. Veniturile din T1, plus 25%

Operatorul de transport aerian Ryanair, una dintre cele mai mari companii low cost de pe piața europeană, a raportat venituri în creștere cu 25% în primul trimestru al anului fiscal 2016.

Astfel, compania irlandeză a încasat 245,1 milioane de euro în trimestrul încheiat la finalul lunii iunie, de la cei 196,8 milioane de euro din perioada similară a anului trecut.

Potrivit unui comunicat al transportatorului, Ryanair estimează ca pe întreg anul fiscal 2016 să încaseze 970 de milioane de euro, sumă peste cea de 940 de milioane de euro estimată inițial. Unul dintre motoarele creșterii veniturilor și a numărului de pasageri ar fi introducerea unor noi rute în portofoliu, către Germania, Suedia și Israel, pentru a lua din traficul competitorilor, fie ei și de linie.

Ryanair duce zborurile low cost în Israel. De unde vor pleca avioanele?

Aeronavele Ryanair au avut un grad de ocupare de 92% în primul trimestrul al anului fiscal 2016, cu 6 procente peste nivelul din anul anterior. Astfel, compania a transportat 28 de milioane de pasageri (cu 16% peste numărul din primul trimestru al anului fiscal 2015) și estimează că va depăși pragul de 100 de milioane de pasageri în întreg anul fiscal 2016 (mai exact, oficialii Ryanair cred că vor transporta 103 milioane de pasageri).

La nivel local, Ryanair a revenit în luna aprilie a anului trecut pe aeroportul Otopeni, iniţial cu zboruri spre Londra şi Dublin. În acest moment, compania duce turiștii români și către Bruxelles și Madrid, iar din iarna acestui an va zbura și către Roma, Milano și Bologna.

Ryanair are peste 1.600 de zboruri zilnic şi operează din 73 de baze, conectând 190 de destinaţii din 30 de ţări.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.