Formula 1: Vettel a obținut cea de-a doua victorie din acest sezon Formula 1: Vettel a obținut cea de-a doua victorie din acest sezon
Sebastian Vettel a obținut cea de-a doua victorie din acest sezon, după o ce a câștigat o cursă plină de incidente, marcată de o... Formula 1: Vettel a obținut cea de-a doua victorie din acest sezon

Sebastian Vettel a obținut cea de-a doua victorie din acest sezon, după o ce a câștigat o cursă plină de incidente, marcată de o neutralizare și numeroase penalizări.

Pilotul de la Ferrari a avut un start excelent din linia a doua a grilei și a preluat conducerea după primul viraj. Vettel s-a distanțat în prima parte a cursei, dar tot avantajul său a fost redus după ce pe circuit a ieșit mașina de siguranță, în urma incidentului în care a fost implicat Nico Hulkenberg (Force India).

Din cauza debris-urilor de pe linia dreaptă de start/sosire, comisarii de cursă au decis ca mașina de siguranță să conducă plutonul pe linia boxelor, o serie de piloți profitând pentru a schimba și pneurile.

Neutralizarea a influențat și strategia fiecărei echipe, dar Vettel a găsit cea mai bună soluție pentru cursa de 69 de tururi. Germanul a început cursa pe soft, a schimbat la prima oprire tot pe soft și a terminat cu pneurile de compoziție medium, așa cum am prezis.

Nico Rosberg (Mercedes) a ales o strategie alternativă și după ce a plecat în cursă cu pneurile de compoziție soft a schimbat de două ori pe cele de compoziție medium. Pilotul de la Mercedes avea șanse mari la locul secund, dar o pană de cauciuc, în urma acroșajului cu Daniel Ricciardo (Red Bull Racing), l-a scos din lupta pentru un loc pe podium.

Ricciardo a terminat Marele Premiu al Ungariei pe locul trei, în spatele lui Daniel Kvyat, colegul său de echipă, acesta trecându-și în cont cel mai bun rezultat din carieră, deși a primit și o penalizare de 10 secunde. Cei doi au confirmat astfel forma bună a echipei Red Bull Racing din antrenamente și calificări. Max Verstappen (Toro Rosso) a obținut de asemenea aici cel mai bun rezultat din carieră, după ce a terminat Marele Premiu al Ungariei, sponsorizat de Pirelli, pe locul 4.

Toți piloții, cu excepția lui Pastor Maldonado au luat startul cu pneurile soft, dar pe parcurs fiecare echipă și-a adaptat strategia în funcție de ceea ce s-a întâmplat pe pistă și de poziția din cursă.

Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport: “Vrem să-i felicităm pe Sebastian Vettel după victoria într-una din puținele curse pe care nu le-a câștigat până acum, dar și pe Daniil Kvyat pentru primul său podium din F1. Etapa din Ungaria a fost una dintre cele mai dramatice din ultima perioadă și a fost complicată de numeroasele opțiuni în ceea ce privește strategia după neutralizarea cursei. Cursa a început la temperaturi mult mai scăzute decât cele înregistrate vineri și sâmbătă, dar spre final acestea au mai crescut puțin. Suporterii au avut parte de un spectacol total și acest lucru este foarte important.”

Cei mai buni timpi ai zilei în funcție de compoziție:

  Soft         Medium Intermediare Ploaie
1 RIC 1m24.821s VET 1m26.772s 0 0
2 ROS 1m25.149s ROS 1m26.917s 0 0
3 HAM 1m25.727s
HUL1m28.074s  
0 0

Cele mai multe tururi cu un set de pneuri:
Soft                Stevens                     26 tururi
Medium          Maldonado                25 tururi

Momentul adevarului:

Am prezis o cursă cu două opriri ca fiind cea mai probabilă strategie și exact cu această strategie a câștigat Sebastian Vettel. Noi am spus că după startul pe soft se schimbă tot pe soft în turul 29 și apoi pe medium în turul 53. Vettel a oprit prima oară în turul 21 și apoi în turul 43.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.